75% от пробите в София, които тестваме в нашите лаборатории,

...
75% от пробите в София, които тестваме в нашите лаборатории,
Коментари Харесай

Д-р Калъчев обясни как е правилно да се тестваме

" 75% от пробите в София, които тестваме в нашите лаборатории, са подозрителни за " Омикрон “, сподели доктор Недялко Калъчев в " Тази заран “.

По думите му болестта върви от столицата към страната. Според национална информация на лабораториите към 50% от останалите проби са съмнителни за " Омикрон “.

Според доктор Калъчев тестванията вид близалка би трябвало да се държат в устата най-малко 15 минути, с цел да дадат резултат, което ги прави неефективни. " Каквото и да е тестване на слюнка допуска проблем. Тези проби са щадящи, само че и с много висока степен на неустановеност за негативния резултат “, счита Калъчев.

В студиото на " Тази заран “ доктор Калъчев сподели по какъв начин би трябвало да се тестваме вярно с домакински антигенен тест с назален секрет.

Той изясни, че тестът не би трябвало да се взима от ръба на носа или по посока синусите, а клечката би трябвало да се вкара сред 8 и 10 сантиметра хоризонтално в носа, с цел да се доближи назофарингса.

" Много е елементарно човек да се тества самичък, тъй като има нюх. Не е мъчително “, безапелационен е Калъчев.

" Човек би трябвало да се тества най-рано най-малко три дни след подозрителен контакт. Става въпрос в случай че няма никакви признаци, несъмнено “, сподели Калъчев.

Относно срещата на КСНС, на която се оказа, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е с ковид, Калъчев и Петрова са безапелационни, че би трябвало всички участници да подлежат на някаква карантина. " Все още чакаме новата заповед на здравното министерство, само че към този миг работят старите правила за карантина “, сподели Калъчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР