75 лева не са достатъчни, цените скочиха до небето. Това

...
75 лева не са достатъчни, цените скочиха до небето. Това
Коментари Харесай

Пенсионерите: Цените скочиха до небето, искаме по-голяма добавка за ваксинация

75 лв. не са задоволителни, цените скочиха до небето. Това считат възрастни хора, които се имунизират против рисковото заболяване.

Стимулира ли добавката от 75 лв. пенсионерите, минали през цялостен имунизационен цикъл, да се имунизират. На имунизационния пункт пред УМБАЛ „ Пирогов “ имаше опашка от искащи да си слагат една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen. Преобладаващата част от тях споделиха, че парите не са задоволителни, а други обявиха, че мярката като цяло не е съответна.

Вержиния изрази мнение, че добавката към пенсиите е тип стръв, която не намира за изключително потребна.

„ 75-те лв., които ще получа като еднократна добавка, не ме стимулират, тъй като съм си получила и двете ваксини и в този момент си слагам третата по чисто здравословни аргументи. Смятам, че тази мярка като цяло не е съответна. Според мен това е тип стръв. Може би с помощта на нея ще се имунизират повече хора. 75 лв. не са задоволителни за нищо. Те стигат човек да си купи храна тъкмо за 3 дни… при тези цени до небето. Аз съм имунизирана с Astra Zeneca и в този момент ще си сложа евентуално Pfizer, синът ми е фармацевт и той ме посъветва да избера точно нея “, сподели тя.
свързани новини5058на 23.12.2021
Стефан разяснява, че решението за разпределяне на 75 лева на пенсионерите съставлява неверна стъпка.

„ Имам трета доза, не става въпрос за мотивация, това е неверна стъпка, тъй като методът българинът да си промени мисленето не е това да се случва чрез финансови тласъци, а посредством умишлен избор. Мярката, препоръчана от министър-председателя Кирил Петков, въобще не е съответна “, безапелационен бе той.

По думите му на българина каквато и сума да се предложи, няма да му бъде задоволителна.

„ Хората постоянно споделят – „ Аз какво ще си купя с тези 75 лева? “ Мисля, че методът би трябвало да бъде различен. Аз съм имунизиран с Astra Zeneca и третата доза ми е на Pfizer. Лекарите ми предложиха да си сложа Pfizer и взех решение да им се доверя изцяло “, добави той.

Георги посочи нуждата от повишение на сумата, която би трябвало да се даде на пенсионерите, и сигнализира, че в последна сметка те са останали излъгани.

„ Аз съм си сложил 2 дози преди 6 месеца. 75 лв. изрично не са задоволителни за пенсионерите. Повече пари би трябвало да им се дадат, тъй като ги излъгаха, че ще вдигнат пенсиите октомври месец. Вече сме януари, тази година отиде. Аз взимам 500-600 лева пенсия, първа група неработоспособен съм. Преди 10 година ми направиха сърдечна интервенция. Сега взех решение да си сложа бустерна доза “, изясни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР