75-годишният стрелец Стефан Говедарски от град Раковски остава под домашен

...
75-годишният стрелец Стефан Говедарски от град Раковски остава под домашен
Коментари Харесай

Стрелецът от Раковски ще чака делото си у дома

75-годишният стрелец Стефан Говедарски от град Раковски остава под домакински арест. Това е окончателното решение на Апелативния съд, откакто правосъдният състав отряза прокуратурата, която настояваше за налагането на най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на стареца.

Говедарски се снабди с обвиняване за опит за съзнателно ликвидиране на своя съгражданин и сътрудник животновъд Иван Гълев, откакто на 2 октомври изстреля цялостен пълнител по него. Ако дядото бъде приет за отговорен, го чака затвор от 10 до 20 години.

Според съда, макар че от приложените доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Говедарски е направил закононарушението, не би следвало да му бъде налагана най-тежката мярка. Причините са, че той е в преклонна възраст, има положителни характеристични данни и до сегашния миг не е осъждан. Освен това здравословното му положение е влошено в забележителна степен, защото той има тежки сърдечни и белодробни болести.

Съдът одобри, че съществува съответна заплаха Говедарски да извърши закононарушение по отношение на потърпевшия, само че реши, че тази заплаха не е задоволителна за установяване на мярка „ задържане под стража “, защото обвиненият откровено се е разкаял.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР