746 къщи за гости, простроени с 202 милиона лева евросредства,

...
746 къщи за гости, простроени с 202 милиона лева евросредства,
Коментари Харесай

Проверяват 746 къщи за гости и близо 100 джипа, яхти и АВТ-та

746 къщи за посетители, простроени с 202 милиона лв. евросредства, и близо 100 моторни транспортни средства, високопроходими джипове, АТВ-та и яхти, купени да се разхождат с тях туристи, ще бъдат тествани от прокуратурата, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Цацарова е разпоредил инспекцията през днешния ден.

Съмненията на прокуратурата са, че в тези къщи за посетители не се правят туристическа активност. След приключване на наложителния 5-годишен период, в който те би трябвало да одобряват туристи, притежателите им ги употребили за персонални потребности.

Освен това прокурорите считат, че част от къщите на посетители са издигнати в неразрешени територии - т.е. в територии с развъртян туризъм като Черноморието да вземем за пример.

Арнаудова даде за образец Ахелой. В самото населено място не можело да се финансират с евросредства построяването на къщи за посетители, защото то е туристическа дистинация и има развъртян туризъм. Около него обаче можело, без значение, че било допустимо и да е по-близо до морето, изясни представителят на основния прокурор.

Всички ние имаме съмнение, че някой може да е пречил или да е стимулирал различен, с цел да получи финансиране, сподели Арнаудова. Затова тя прикани хората, които желаят да споделят информация, да свидетелстват.

Прокуратурата има и подозрения, че част от моторните транспортни средства не са били употребявани по предопределение - за разходка на туристи.

Целта на АТВ-тата била да се правят разходки в планината, на катамараните и яхтите - екскурзии по Дунав. Но занапред ще се обяснява дали изобщо такива са правени.

Арнаудова заяви и детайлности за инспекцията, която се прави във връзка с някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев.

Оказало се, че на 17 април някой е минал през община Сандански и е оставил ключ в къщата за посетители, която се свързва с Манолев и я помолил да не се разрушава вратата.

Арнаудова посочи още, че не получават огромно подпомагане от община Сандански. Кметът само им отворил вратата след 17:30 часа, с цел да им съобщи документи, само че останалите чиновници казвали, че не знаят нищо по случая. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР