74 от най-добрите случайни факти

...
Авокадото е плод, а не зеленчук. Технически се считат за
Коментари Харесай

Авокадото е плод, а не зеленчук. Технически се считат за зрънце с едно семе, вярвате или не.


Айфеловата кула може да бъде с 15 см по-висока през лятото, поради термично разширение, което означава, че желязото се нагрява, частиците получават кинетична енергия и заемат повече място.


Трипофобията е страх от плътно опаковани дупки. Или по-конкретно, „отвращение към гледката на неправилни шарки или групи от малки дупки или неравности“. Тогава няма палачинки за тях.


Алодоксафобията е страх от мнението на други хора. Това е рядка социална фобия, която се характеризира с ирационален и непреодолим страх от това, което другите хора мислят.


Австралия е по-широка от Луната. Луната е с диаметър 3400 км, докато диаметърът на Австралия от изток на запад е почти 4000 км.


„Mellifluous“ е звук, който е приятно гладък и музикален за чуване.


Spice Girls първоначално са група, наречена Touch. „Когато за първи път започнахме [с името Touch], бяхме доста скучни“, каза Мел Си пред The Guardian през 2018 г. „Чувствахме се сякаш трябва да се вместим в калъп.“


Ема Бънтън се яви на прослушване за ролята на Бианка Бъчър в Eastenders. Бейби Спайс вече имаше малка роля в сапунката през 90-те години, но се опита за роля на пълен работен ден. Тя беше поставена на поста от Патси Палмър, но не след дълго се яви на прослушване за Spice Girls.


Човешките зъби са единствената част от тялото, която не може да се самолекува. Зъбите са покрити с емайл, който не е жива тъкан.


В Швейцария е незаконно да притежаваш само едно морско свинче. Счита се за насилие над животни, защото те са социални същества и се чувстват самотни.


Древните римляни са пускали парче тост във виното си за добро здраве – затова ние „вдигаме тост“.


Сърцето на скарида се намира в главата. Те също имат отворена кръвоносна система, което означава, че нямат артерии и органите им плават директно в кръвта.


Ейми Полер беше само седем години по-възрастна от Рейчъл Макадамс, когато пое ролята на „готина мама“ в „Зли момичета“.

Рейчъл беше на 25 като Реджина Джордж - Ейми беше на 32 като нейна майка.


Хората са по-креативни под душа. Когато вземем топъл душ, изпитваме увеличен поток на допамин, което ни прави по-креативни.


Бебетата зайчета се наричат комплекти. сладък!


Еднорогът е националното животно на Шотландия. Очевидно е избран поради връзката си с господството и рицарството, както и с чистотата и невинността в келтската митология.


Първият самолет полетя на 17 декември 1903 г. Уилбър и Орвил Райт направиха четири кратки полета в Кити Хоук, Северна Каролина, с първия си двигателен самолет, известен още като първия самолет.


Венера е единствената планета, която се върти по посока на часовниковата стрелка. Той обикаля около слънцето веднъж на всеки 225 земни дни, но се върти по часовниковата стрелка веднъж на всеки 243 дни.


Индийското орехче е халюциноген. Подправката съдържа миристицин, естествено съединение, което има променящи ума ефекти, ако се погълне в големи дози.


73-годишна бутилка френско бургундско се превърна в най-скъпата бутилка вино, продавана някога на търг през 2018 г., за 558 000 долара (приблизително £439 300). Бутилката Romanee-Conti от 1945 г. беше продадена в Sotheby за над 17 пъти повече от първоначалната оценка от 32 000 долара.


Състезателното изкуство беше олимпийски спорт. Между 1912 и 1948 г. международните спортни събития раздават медали за музика, живопис, скулптура и архитектура. Жалко, че не се разбра, известната сцена с керамика в Ghost можеше да спечели олимпийски медал, както и награда на Академията за най-добър сценарий.


Една готварска шапка има 100 плисета. Очевидно е предназначено да представи 100-те начина, по които можете да сготвите яйце. Чудя се дали Гордън Рамзи знае това.


През 2014 г. имаше Tinder мач в Антарктика.

Двама учени-изследователи съвпаднаха в глобалното приложение за запознанства в най-отдалечената част на света - мъж, работещ в американската антарктическа станция Макмърдо, и жена, която къмпингува на 45 минути път с хеликоптер. Какви са шансовете?!


Испанският национален химн няма думи. „Marcha Real“ е един от четирите национални химна в света (заедно с тези на Босна и Херцеговина, Косово и Сан Марино), които нямат официален текст.


Японската дума „кучи замиши“ означава актът на хранене, когато не сте гладни, защото устата ви е самотна. Ние правим това през цялото време.


Вероятността за съществуване на син омар е широко рекламирана като едно на два милиона.

Ярко сините омари са с такъв цвят поради генетична аномалия, която ги кара да произвеждат повече от определен протеин от други.


Има само една буква, която не се появява в нито едно име на американски щат. Има Z в Аризона и X в Тексас, но няма Q в нито едно от тях.


Емблематичните червени подметки на Louboutins са вдъхновени от Анди Уорхол.

Рисунката на поп артиста от 60-те Цветя привлече вниманието на известния дизайнер, което му даде идеята да добави скандалната подметка към своите дизайни.


Книга, наречена „A la recherche du temps perdu“ от Марсел Пруст, съдържа около 9 609 000 знака, което я прави най-дългата книга в света. Заглавието се превежда като „Спомен за минали неща“.


Изображенията на Google буквално са създадени, след като Дженифър Лопес облече тази скандална дреха

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР