725 971 дози от ваксините за коронавирус са били поставени

...
725 971 дози от ваксините за коронавирус са били поставени
Коментари Харесай

Заради слабия интерес: България обмисля препродажба на ваксини срещу COVID-19

725 971 дози от имунизациите за ковид са били сложени у нас в интервала от 15 декември 2021 до 15 февруари 2022 година Това заяви пред депутатите министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30750
Около 135 хиляди ваксини са сложени като първа доза, съвсем 148 хиляди за втори банкет и 442 хиляди за бустерна доза.

Споразумението за закупуването на ваксини, подписано от Европейски Съюз, задължава страните да закупят избраните им дози от препаратите против COVID-19, изясни министър Сербезова на въпрос за какво България продължава да взима нови дози от препаратите, макар отлива на интерес към имунизацията.

Тя осведоми депутатите, че заради тази причина България изследва опцията освен да подарява, само че и да препродава част от имунизациите, които ще бъдат доставени през 2022 година

Преразпределени са към 3 млн. дози от тези за България и те са пристигнали непосредствено във Франция. Преговаряме с Иран и Уганда да им дарим ваксини на " АстраЗенека``, към които у нас имаше отлив, изясни още министърът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30750  Спад на искащите да се ваксинират в Русенско, зелени коридори през уикенда Спад на искащите да се ваксинират в Русенско, зелени коридори през уикенда  Русе е на 10 място по Коронавирус заболеваемост в страната Русе е на 10 място по Коронавирус заболеваемост в страната  Ваксинация във Варна през почивните дни Ваксинация във Варна през почивните дни
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР