720 сигнала за нарушения са били получени през предизборната кампания.

...
720 сигнала за нарушения са били получени през предизборната кампания.
Коментари Харесай

Нарушения на вота: Сигнали за купуване на гласове в цялата страна

720 сигнала за нарушавания са били получени през предизборната акция. Само за деня на вота те са били 135, от цялата страна. Данните са на Министерство на вътрешните работи, а сигналите са главно за пазаруване и пласиране на гласове.

По традиция сигнали за нарушавания и сигнали за търговия с избор има в градовете и кварталите с по-голяма ромска общественост. Софийският квартал Факултета не е изключение в това отношение.

 
Някои от гласоподавателите имаха число на ръката, само че като ги попитах какво е това число - потеглих да пиша един телефон, но не съумях да го запиша,числото беше 9.- На няколко души ли го забелязахте? - Да. - Сигнализирахте ли? - Да. Органите на реда отидоха, само че не откриха никакво нарушаване.
Елеонора Ганева - ръководител на СИК

Изборният ден почнал мъчно и с леко комплициране.

 
Изборният ден стартира с огромен безпорядък, основан безпорядък. Водеща партия в политиката не изпрати техни визиите, нито като ръководители, нито като заместител ръководители и членове. - Защо? - Ами тъкмо това се питаме всички.
Елеонора Ганева - ръководител на СИК

Отговор към момента няма. А във Факултета, както в цялата страна изборната интензивност беше ниска. Гласуващите от региона упрекнаха по тази причина машините.

 
Трудно, 20 минути ме мъчиха. Тя се мъчи да излиза, но там не излиза нищо.
жена
Не е поради машините, просто поради доверието. За какво да гласувам- да се оправи тази хубава страна, една дребна Швейцария която не може да се оправи към този момент 40 години.
мъж

А изборният ден в цялата страна мина без съществени нарушавания. Мъж е бил арестуван в Петрич след сигнал,че се  оферират пари против гласоподаване за избрана персона от политическа партия.  Арест и в село Извор, Радомирско - за предложение на пари против глас. Задържан е човек, в който е намерен  лист с дребни имена. В Радомир има арестуван по сигнал,че са предлагани по 50 лева на човек, с цел да се гласоподава за избрана партия. Задържаният следва да бъде разпитан пред арбитър. От осъществените процесуално-следствени дейности в дома на обвинения са конфискувани общо три броя описи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР