72-годишният хърватски генерал Слободан Праляк, който се самоуби, изпивайки отрова

...
72-годишният хърватски генерал Слободан Праляк, който се самоуби, изпивайки отрова
Коментари Харесай

Не искам погребение, нито гроб: Още преди 2 г. Праляк написал предсмъртно писмо

72-годишният хърватски военачалник Слободан Праляк, който се самоуби, изпивайки отрова в Хагския арбитражен съд, най-вероятно е възнамерявал дейностите си още преди две години.

От тогава датира предсмъртното му писмо, което навежда на мисълта, че генералът е предвиждал сходен процес на събитията, оповестяват англоезични медии, цитирайки хърватски издания.

В прощалното си писмо той написа, че не желае нито заравяне, нито гроб. Той е поискал прахта му да бъде разпръсната над гробище в Загреб. След гибелта си Праляк остави брачната половинка си и двете си доведени деца, които обаче носят неговата фамилия.

Генералът е изпратил писмото на личния си адрес с условие то да се отвори, единствено в случай че загине ненадейно.

Бившият шеф на щаба на босненския хърватски съвет за защита Слободан Праляк умря, откакто изпи отрова от малко шишенце в сряда, чувайки потвърждението на дейната си присъда от 20 години.

Международният арбитражен съд приключи за близо два часа четенето на присъдата против шестима босненски хървати, откакто Праляк изпи отровата.

Бившият шеф на щаба за защита съобщи за себе си в трето лице:

" Праляк не е военнопрестъпник. С пренебрежение отхвърлям присъдата ви ".

След това той изпи течността, а съдията подреди да се приключи четенето на присъдата.

Екип с хеликоптер дойде в трибунала, с цел да окаже медицински грижи на Праляк. По-късно той беше настанен в болница, където е умрял.

В момента управляващите в Хорандия проверяват метода, по който починалият военачалник е внесъл дребното шише с отрова./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР