72-годишен мъж от Добрич беше погребан 2 пъти, след като

...
72-годишен мъж от Добрич беше погребан 2 пъти, след като
Коментари Харесай

Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от COVID-19

72-годишен мъж от Добрич беше заровен 2 пъти, откакто в многопрофилната болница е станала замяна на двама покойници. И двамата мъже са умряли от COVID-19, по тази причина са предадени на околните им в затворени ковчези. Грешката е открита от роднините на Исмаил Хюсеин, който умрял в ранните часове на 28-ми март и е трябвало да бъде заровен във вторник.

Синът на умрелия Метин Ахмет помолил ходжата да направи фотография на татко му, защото единствено свещеникът бил позволен в моргата.

" Аз желаех да ми покаже дали е татко ми, тъй като е с Ковид 19, нямаме право да отваряме ковчези, и ходжата се старал и ми направил фотография ", споделя Метин Ахмет, наследник на умрелия.

След намесата на полиция, синът бил позволен за различаване, само че се оказало, че татко му не бил в патоанатомията на добричката болница.

Роднините пет дни търсят мъжа. Тялото на Исмаил Хюсеин е било намерено в гробището на Балчик, където са го погребали други опечалени в понеделник.

" Баща ми се споделя Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се споделя Ислям Хюсеин, никакво съвпадане няма! ", споделя Метин Ахмет.

Тялото на Исмаил Хюсеин към този момент е заровено в Добрич. От Окръжната прокуратура оповестиха, че няма данни за осъществено закононарушение, а от болничното управление отхвърлиха мнения, преди да завърши инспекцията им по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР