71% от българите казват, че е необходимо разследване на корупцията

...
71% от българите казват, че е необходимо разследване на корупцията
Коментари Харесай

„Алфа рисърч“: 71% от българите искат разследване на корупцията на най-високо политическо ниво

71% от българите споделят, че е належащо следствие на корупцията на най-високо политическо равнище. 63% споделят, че би трябвало да се проверява корупцията в локалната власт. Това сподели по време на кръгла маса шефът на „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова, която показа данните от изследване „ Противодействие на корупцията 2018: публични упования и реализирани резултати “ на „ Алфа рисърч “ и Асоциация „ Прозрачност без граници “.
„ Можем да прибавим 59%, които споделят, че би трябвало да има следствие на корупцията в централната администрация “, уточни тя. „ Формира се общо усещане за корупцията, което не оставя основна система на страната незасегната “, съобщи Боряна Димитрова и разгласи, че главният обвинен е политическата корупция.
„ Хората с по-високо обучение, в дейна възраст, от столицата и от огромните градове означават с 5-10% по-висока сензитивност по тези тематики “, разяснява социологът.
„ Корупцията се възприема като всеобщ феномен, като обща обществена конструкция на настройките. Голяма част от българското население мисли не еднообразно, а сходно “, сподели още Боряна Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР