700 деца от 10 клуба ще участват в осмото издание

...
700 деца от 10 клуба ще участват в осмото издание
Коментари Харесай

700 деца ще участват в осмото издание на „Коледния гимнастически танцов фестивал“

700 деца от 10 клуба ще вземат участие в осмото издание на „ Коледен гимнастически танцов фестивал ", който ще се организира на 17 и 18 декември в многофункционалната зала на Национална спортна академия „ Васил Левски “. Организатори на шампионата са спортните клубове " Нюанс НСА “ и " Ахат-М " с поддръжката на Българската федерация спорт за всички.

„ Миналата година шампионатът се излъчваше онлайн и родители в залата не участваха. Тази година родителите ще се завърнат и ще могат да гледат своите деца в залата. Имаме повече участници от предходната година. Родителите към този момент не се опасяват и имаме по-голямо предпочитание за присъединяване. Турнирът ще бъде в два дни, поради по-големия брой участници. Имаме 700 участника, което е сносно и ни демонстрира, че този фестивал се възприема добре. Тази година във фестивала ще се включат състезатели от 10 клуба по художествена и спортна гимнастика, акробатика и аеробика “, това съобщи пред БНР доцент Мария Гатева – учител в НСА и президент на КХГ „ Нюанс НСА “.

Състезанието е с друг формат, който е по-скоро самобитен състезателен празник. В първата част  децата показват своите съчетания и танци, а във втората се състезават по възрастови групи в гимнастическите игри " Бързи, смели, сръчни ".

Организаторите са подготвили медали и награди за всички участници, а най-атрактивните и добре изпълнени композиции ще бъдат отличени със специфични награди.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР