70 ученици от семейства в уязвимо положение от варненското основно

...
70 ученици от семейства в уязвимо положение от варненското основно
Коментари Харесай

От днес 70 ученици в риск ще се хранят по програма Топъл обяд във Варна

70 възпитаници от фамилии в уязвимо състояние от варненското главно учебно заведение „ Св. Ив. Рилски “ ще могат да се възползват от програмата " Топъ обяд " на БЧК-Варна, напомня Moreto.net

Официалният старт на самодейността, която ще осигути храна в продължение на 70 образователни дни на учениците в риск, ще бъде даден през днешния ден - 19 ноември.

Училището е подбрано, защото в него се образоват висок % възпитаници от уязвима общественост на популацията във Варна каквато е ромската, и от регион, където са подхванати законови дейности за унищожаване на нелегално издигнати и населявани жилища, което обуславя промени в местоживеенето и крие опасности за обсега на децата за обучение, показаха от БЧК-Варна.

Подборът на учениците, които ще се възползват от програмата, е изработен от учебна комисия, в партньорство с Бюрото за обществена протекция „ Победа “ при Държавно стопанско предприятие Варна.

Това с възпитаници с безработни един или двама родители, възпитаници, които са сираци, полусираци или деца на самотни родители, възпитаници с физически или душевен увреждания, възпитаници, застрашени от отпадане от просветителната система.

За програмата са утвърдени единствено възпитаници, постоянно посещаващи учебно заведение, показаха от БЧК-Варна.

Проектът е на обща стойност 14 175 лева и се реализира с помощта на фондонабиране посредством националната Партньорска мрежа за щедрост на БЧК, лично фондонабиране във Варна за стратегия „ Топъл обяд ” и на парично подаяние от задгранично лице - донор от Австрия.

Наред със обществената поддръжка за хранене, планът планува и съпътстващи действия – поддръжка на учениците в уязвимо състояние с облекла и образователни принадлежности от филантропични помощи и дарения; насърчаване на умения по ПДП и за предварителна защита на водния травматизъм. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР