70 процента от отпуснатите преди 2008 година трудови пенсии са

...
70 процента от отпуснатите преди 2008 година трудови пенсии са
Коментари Харесай

70% от отпуснатите преди 2008 г пенсии са увеличени, сочи анализ на НОИ

70 % от отпуснатите преди 2008 година трудови пенсии са действително увеличени след направеното този месец преизчисление по модифицираното швейцарско предписание.

От Националния застрахователен институт показват, че преизчисляването реализира в огромна степен задачата да се компенсира " изоставането “ в размера на най-отдавна отпуснатите пенсии, предава БНР.

Над 892 хиляди души получиха действително нарастване на изплащаната пенсия от този месец, само че други 317 хиляди имат нарастване единствено в главните размери, само че не в изплащаните. Това се изяснява с обстоятелството, че в последните години минималната пенсия за стаж и възраст набъбна изпреварващо с политически решения и макар приложената формула действителните размери остават под избрания най-малко, който сега е 467 лева

Реално най-високото нарастване в размерите са получили най-старите пенсионери - тези, които имат пенсия, отпусната с дата преди 2008 година Тези през 2008 година са 70 на 100 растеж, през 2009 година - 54 на 100. Броят на пенсионерите, получили под 10 лв. е 54 хиляди, а от тях 5 хиляди имат под лев или стотинки.

С над 200 лв. е нараснал приходът от пенсия на 162 хиляди пенсионери, като в категорията попадат и хората с лимитирани от оптималния размер, т.нар.таван. Най-масовото нарастване в диапазона от 50 до 100 лв. от горната страна и се отнася до 237 хиляди от възрастните, даже близо 6 хиляди от пенсиониралите се през предходната година имат нови, по-високи размери на пенсиите, сочи разбора на осигурителния институт.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР