70 нови легла ще бъдат разкрити в Бургаско заради Делта-

...
70 нови легла ще бъдат разкрити в Бургаско заради Делта-
Коментари Харесай

70 нови легла разкриват в Бургас заради Делта варианта

70 нови кревати ще бъдат разкрити в Бургаско поради Делта- разновидността на. Това бе решено по време на съвещание на оперативния щаб за битка с ковид в Бургас, откакто стана ясно, че региона влезе от зелената в жълтата зона на инфектирани с вируса.

В региона ще бъдат разкрити 70 кревати за неинтензивни пациенти + 4 реанимационни. Ще бъдат включени 12 лечебни заведения, като първи са УМБАЛ Бургас, УМБАЛ „ Дева Мария”, МБАЛ Бургасмед, лечебните заведения в Айтос и Поморие.

„ За последните 14 дни имаме заболеваемост 30 на 100 000 души население. Тя е най-висока в страната. По заповед на министъра на опазването на здравето както тук, по този начин и в цялата страна ще бъдат свикани такива щабове. На тях ще се прегледа проектът за деяние в другите стадии от развиването на идната вълна. Той е разграничен на 4 равнища. Ние сме на първо равнище и би следвало да ангажираме по най-бързия метод легловата база за към 20% от новорегистрираните, които биха потърсили лекарска помощ”, сподели шефът на РЗИ доктор Георги Паздеров. Д- р Паздеров разяснява, че сега летният сезон върви добре, само че всяко нещо има своята цена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР