70 майстори от цяла България ще демонстрират над 20 занаята

...
70 майстори от цяла България ще демонстрират над 20 занаята
Коментари Харесай

70 майстори ще демонстрират над 20 занаята на своя Есенен панаир в Пловдив

70 майстори от цяла България ще показват над 20 занаята в Пловдив от 21 до 24 септември, когато на остарялата Узун чаршия (Малката основна улица „ Райко Даскалов ”) ще се организира Есенния панаир на занаятите.

Той е част от Празниците на Стария град и в него ще бъдат показани остарели занаяти като дърворезба, металопластика, художествена обработка на дърво, тъкачество, плъстене, грънчарство, художествена керамика, ножарство, стъклопис, свещолеене, шекерджийство, кошничарство, звънчарство, художествено плетиво, килимарство, разработване на художествени тъкани, кукли от текстил, национални музикални принадлежности и на произведения от кожа. Редом с майсторите в Панаира на занаятите ще се включат и децата от Керамичното ателие към Комплекса за обществени услуги „ Олга Скобелева ” в Пловдив.

 21pl4032-1 Дюкяните и сергиите на Старата Узун чаршия ще отворят още в четвъртък в 10 часа сутринта, а формалното разкриване на Есенния панаир на занаятите ще е същият ден от 18 часа на Римския стадион край Джумая джамия с осъществявания на групата за национални танци „ Китка ” от град Раковски.

Преди това от 16 часа ще има опознавателен тур „ На посетители на старите занаяти ” на улица „ Стръмна ”1, 1А, 2 и 3 и в Бакаловата къща, а в 17.45 часа към Римския стадион от площада пред Регионалния етнографски музей в акомпанимент от Духов оркестър-Пловдив потегля дефилето на участниците в Панаира на занаятите, който продължава до 17 часа в неделя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР