70 души от Украйна са се записали да преминат бърз

...
70 души от Украйна са се записали да преминат бърз
Коментари Харесай

70 украинци ще учат български език в курса, организиран от Младежки център – Пловдив

70 души от Украйна са се записали да преминат бърз курс за проучване на български език в Младежки център – Пловдив. Обучението на двете групи започва през днешния ден в късния следобяд.

„ Надявам се войната да свърши скоро и да се върнете в родината си. Сигурен съм, че това, което научите на нашия език, който е малко сложен, ще ви бъде от изгода “, съобщи заместник-кметът Георги Титюков и приветства присъстващите деца и възрастни.

Преподавателят Людмила Минкова съобщи, че ще им спомага с каквото може, като към този момент е направила проект на уроците. Часовете ще се организират два пъти седмично в понеделник и петък.

„ Община Пловдив ще продължи да оказва помощ на хората, които бягат от войната в Украйна и които намират заслон в нашия град “, уточни Георги Титюков. Той означи, че курсът е безвъзмезден, с дълготрайност три месеца и е изключително значим за украинците, някои от които към този момент търсят работа тук.

Заместник-кметът не пропусна да означи, че построяването на Младежкия център бе преди 7 години по Норвежката стратегия и един от 12-те центъра на остарелия континент със знак за качество на Съвета на Европа, а направленията, по които работи, са: спорт, обучение и хотелска част и настаняване.

Общинското дружество работи в синхрон с Министерството на образованието и науката и обезпечава набор от стратегии за младежите за обмяна на опит и положителни практики, които също са безвъзмездни за ползвателите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР