7 признака, че тялото ви е изложено на прекомерен стрес

...
7 признака, че тялото ви е изложено на прекомерен стрес
Коментари Харесай

7 признака, че тялото ви е изложено на прекомерен стрес

7 признака, че тялото ви е изложено на несъразмерен стрес

Стресът е естествена реакция на организма към условия, които могат да повлияят неподходящо на човек. При дълготрайно излагане на стрес, се унищожава душeвността.

Защитните сили на организма се изчерпват и това води до развиването на разнообразни болести. Такива са пептична язва, хипертония, бронхиална астма, захарен диабет и болести на щитовидната жлеза.

Не забравяйте да обърнете внимание на признаците на стрес, с цел да не се стигне до сериозно равнище.

1.Акне
Акнето е инфектиране на кожата, което, в случай че не се лекува, може да засегне огромни области на кожата. Експертите са открили, че съвсем 90% от хората в положение на стрес страдат от акне.

По време на стрес нашето тяло усилва количеството адреналин в кръвта, което води до повишение на равнището на хормона на напрежението – кортизола и нарушава хормоналния баланс на организма.

При нараснали равнища на кортизол се задействат мастните жлези, които стартират да секретират себум. При мощен прочувствен стрес тъканите се възвръщат по-бавно.

2.Косопад
Стресът освен нарушава хормоналния продан, само че и нервира кожата и утежнява цялостното положение на скалпа.

Скалпът играе голяма роля за растежа на хубавичко коса: при липса на чиста и здравословна среда за напредък, косата бързо става слаба.

Високото равнище на стрес кара тялото да промени естествения витален цикъл на косата. Стресът може също да бъде катализатор за активиране на автоимунно заболяване, което води до косопад.

3.Главоболие
Повечето хора изпитват главоболие от време на време, като при дамите е по-често, в сравнение с при мъжете.

Пациентите с хронично главоболие нормално имат ниски равнища на кортизол, което може да бъде разследване от хроничния стрес.

4.Възпаление
Преди две години в “Nature Medicine ” беше оповестена публикация, в която се споделя, че стресът може да докара до развиването на атеросклероза.

5.Нарушено храносмилане
Храносмилането се управлява от нервната система, състояща се от милиони единични нерви, взаимодействащи непосредствено с централната нервна система.

Когато изпитваме стрес, тялото ни се концентрира напълно върху виталните процеси, игнорирайки храносмилането.

Хроничният стрес може да докара до разнообразни болести на храносмилателния тракт: гастроезофагеална рефлуксна болест, язва на стомаха, синдром на раздразнените вътрешности, болест на Крон и даже хранителни алергии.

6.Безсъние
Неприятните събития – дребни и съществени – в нашия живот са задоволителни. И не всеки знае по какъв начин да реагира на всичко това безусловно умерено.

Мярката за пресмятане на напрежението е друга, само че за множеството хора, всичко стартира с разстройство на съня.

Статистиката демонстрира, че безсънието, обвързвано със напрежението, се развива при една четвърт от всички хора на планетата през годината.

7.Промени в апетита
Когато се чувствате уплашени, може да откриете, че апетитът ви е изцяло липсващ, или стартирате да тичате към хладилника измежду нощ.

Не забравяйте да обърнете внимание на тези признаци! Те могат да алармират за съществени здравословни проблеми!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР