7 пъти една златна IRA си струва

...
Спестяването за пенсиониране е една от най-големите финансови цели на
Коментари Харесай

Спестяването за пенсиониране е една от най-големите финансови цели на много хора. От решаващо значение е да създадете солидна база, на която да се върнете, когато спрете да работите, за да можете да се насладите удобно на старостта си.

След години на тревожни финансови заглавия, много инвеститори търсят надеждни начини да увеличат своите пенсионни спестявания и ги пазете в безопасност, докато не им потрябват. Един от начините да направите това е със златна IRA, самонасочена пенсионна сметка, която ви позволява да инвестирате в злато и други благородни метали.

Златните IRA предлагат атрактивни данъчни предимства в допълнение към общите предимства на златото инвестиции. Въпреки че тези сметки са само един от многото начини за инвестиране в злато, има няколко пъти, когато те са особено полезни.

Разберете дали златен IRA е подходящ за вас с безплатен информационен комплект.

7 пъти златна IRA си струва

Златна IRA си струва да отворите в редица сценарии, включително:

Когато искате да създадете сигурно пенсиониране

Златен IRA може да ви осигури стабилен източник на доходи след пенсиониране. Въпреки че златото може да не предлага бърза възвращаемост, то е широко смятано за сигурен актив, който запазва стойността си във времето, въпреки краткосрочните колебания на пазара.

Това прави златото чудесен начин за постигане на дълго -срочни инвестиционни цели, но особено пенсиониране (за което IRA са специално предназначени).

Когато искате да се възползвате от данъчни облекчения

IRA предлагат уникални данъчни предимства, за да примамят хората да влагат пари за пенсионирането им. И с няколко различни опции за избор, можете да изберете типа IRA, който най-добре отговаря на вашите настоящи и бъдещи нужди.

С традиционната златна IRA вие внасяте пари без данъци и плащате данъци върху вашите тегления , което може да намали данъчната ви тежест, ако доходът ви след пенсиониране е по-нисък от текущия ви доход.

С Roth gold IRA вие плащате данъци върху вноските си и се радвате на необлагаеми тегления, което може да намали данъчните ви задължения, ако очаквате доходите ви да бъдат по-високи след пенсиониране.

Или, ако сте самостоятелно заето лице или притежавате малък бизнес, можете да отворите SEP златен IRA, който работи като традиционен златен IRA.

Който и тип да изберете, златен IRA може да ви позволи да запазете повече от трудно спечелените си пари.

Когато искате да предадете богатството си на наследниците си

Златната IRA може да бъде ефективен начин да оставите наследство на близките си . IRA обикновено не трябва да преминават през завещание, дълъг процес, при който съд анализира имуществото ви и решава как да ги разпредели.

Като отворите златен IRA и посочите вашите наследници като бенефициенти, можете уверете се, че вашето богатство се прехвърля гладко.

Когато искате да диверсифицирате портфолиото си

Диверсификацията е ключът към успеха при управлението на вашите инвестиции. Като разделяте парите си между различни класове активи, можете да намалите риска от загуба на пари, ако един клас активи се представя лошо.

Златото в миналото е имало ниска корелация с други активи, като акции и облигации, което го прави чудесен начин да балансирате портфолиото си и да защитите богатството си, когато тези активи се поколебаят. Поради тази причина експертите препоръчват да държите около 5% до 10% от инвестираните долари в злато.

Заявете безплатен комплект за инвеститори в злато, за да научите повече днес.

Когато фондовият пазар е нестабилен

Пазарът на акции е силно нестабилен. В акции все още си струва да се инвестира поради високия им потенциал за растеж, но е изключително важно да смекчите портфолиото си с по-консервативни активи, за да предотвратите катастрофални загуби. Златната IRA може да бъде чудесен начин да направите това, докато се наслаждавате на някои спестяващи пари данъчни предимства.

Когато искате да защитите богатството си от инфлация

Инфлацията може да подкопае стойността на вашите инвестиции. По време на висока инфлация - в каквото сме сега - стойността на долара се обезценява, тъй като Федералният резерв повишава лихвените проценти, за да се бори с инфлацията. Цените на златото обаче остават стабилни или дори се увеличават в тези моменти.

Златото не може да бъде свръхпроизведено, тъй като има ограничени запаси за добив. Освен това винаги е търсен, като се използва като актив, валута и ключов елемент в продукти като бижута и електроника. Когато инфлацията е висока, повече инвеститори се обръщат към златото, за да запазят покупателната си способност, тласкайки търсенето — и цените — още по-високо.

Във времена на икономически или геополитически сътресения

Когато новините са обезпокоително, златото има тенденция да блести. Независимо дали тази новина е икономическа нестабилност, политическо напрежение или природни бедствия, стабилната стойност на златото помага да се преодолеят тези бури. Ето защо централните банки по целия свят държат златни резерви, за да намалят риска и да поддържат стабилност във времена на национална и глобална несигурност.

В момента до деня, в който се пенсионирате, има вероятност да видим един или повече периоди от този вид на несигурност. Като вложите част от парите си в златен IRA, можете да ги предпазите от тези периоди.

Изводът

Инвестирането в златен IRA може да бъде умен ход по много причини. От данъчни облекчения до защита от икономически сътресения, златна IRA може да осигури както защита, така и потенциал за растеж на вашето пенсионно портфолио.

Въпреки това, преди да отворите златен IRA, е важно да знаете какво да търсите и да избегнете някои често срещани грешки. Като направите проучване и говорите с финансов съветник, можете да извлечете максимума от златен IRA, за да постигнете целите си за пенсиониране.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР