7 октомври 2022-ра е дата, която една от най-успешните тенисистки

...
7 октомври 2022-ра е дата, която една от най-успешните тенисистки
Коментари Харесай

Завръщането наближава: Допинг наказанието на Халеп бе намалено на 9 месеца!

7 октомври 2022-ра е дата, която една от най-успешните тенисистки през последното десетилетие, Симона Халеп, в никакъв случай няма да не помни в отрицателен аспект. Малко откакто се бе завърнала в топ 10 в WTA ранглистата, румънката бе упрекната в приложимост на допинг, което я извади от играта. Последният мач за някогашната номер 1 бе този против Дария Снигур в US Оупън, където фаворитката понесе непредвидена загуба с 2:6, 6:0, 4:6. Наказанието за носителката на 24 трофеи бе 4 години, като последствията от него бяха съществени - представителката на северната ни съседка загуби всички точки и към днешна дата тя няма ранкинг, а самият проблем провокира същински скандал, като мнозина тенисисти поддържаха двукратната " мейджър " шампионка, някои измежду които бяха Ига Швьонтек, Ализе Корне и Сорана Кърстя.

За благополучие на феновете на 32-годишната тенисистка, тя може да се завърне в тура по-скоро от предстоящото, с помощта на решението на спортния трибунал на Лозана (КАС). 

КАС стигна до извода, че Халеп не е приела съзнателно неразрешените вещества. Според съда тя " има известна виновност и немарливост за своето нарушаване, само че те не са били умишлени ".

Така срокът на наказването за популярната тенисистка бе понижено до 9 месеца, само че защото то бе в действие от септември предходната година, то ние можем да забележим някогашната номер 1 на корта още веднъж доста скоро!

IT IS OFFICIAL! SIMONA HALEP`S SUSPENSION HAS BEEN REDUCED TO ONLY 9 MONTHS!

She won her appeal and her suspension officially ended July 23, 2023 with this successful appeal.
— Romanian Tennis (@WTARomania)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР