7 млади състезатели по кану–каяк от два пловдивски и един

...
7 млади състезатели по кану–каяк от два пловдивски и един
Коментари Харесай

7 млади състезатели по кану-каяк се нуждаят от средства, за да заминат на състезание

7 млади състезатели по кану–каяк от два пловдивски и един столичен клуб могат да се разминат с фантазията си да вземат участие в огромната интернационална регата в град Рачице, Чехия, която започва на 8 септември.

Децата са на възраст от 15 до 18 години. 5 от тях от състезателен клуб " Тракия " (Пловдив), едно от Семеен кодекс " Чипилски " и едно от столичния клуб по кану-каяк " Спорт за теб и мен ".

До този миг от управлението на Семеен кодекс Тракия покриват разноските на децата за спане, храната, регистрация и акредитация, плюс европейска застраховка за коронавирус и наем на лодка " четворка ". Целият престой коства 250 евро на дете.

Това обаче не е задоволително, защото изменящата се коронавирус конюнктура провокира и нови разноски за PCR проби, а и към момента не са обезпечени средства за превоз, който ще е необходим за близо 3 хиляди километра отиване и връщане. Всичко би трябвало да се реши в къс период, той като заминаването за Чехия би трябвало да стане на 8 септември най- късно.

" Реално отиват към 500-600 евро, което ще бъде за сметка на децата, разпределено на дете - към 200-220 евро. Може би всяко едно дете ще би трябвало да добави от себе си, което за някои фамилии не е доста, само че пък за някои е много ", споделя треньорът по кану-каяк Нина Мекерешка.

През предходната година Българската федерация по кану-каяк е поела разноските по надпреварата, защото огромна част от стартовете на другите регати от спортния календар не се състояха поради пандемията. Част от спестените средства са били ориентирани към клубовете с участници в обичайна регата в Рачице. Тази година обаче спортният календар най-малко досега върви по проект и няма по какъв начин да бъдат отделени същите средства.

Децата се надяват, че ще имат шанса да ревизират опциите си на мощната Регата в Рачице, макар че през последните дни признават, че упражняват напрегнат поради несигурността дали ще отпътуват.

" Защото сме упражнявали цяла година въпреки всичко и сме се борили тъкмо за това съревнование и най-после ни оповестяват, че може да не идем. Ще представим България и оттова се стартират още по-големи триумфи. Оттам се стартира най- към този момент и фантазия е на всеки, да иде там и да показа своята страна ", споделя състезателят Мартин Видолов.

Необходими са не повече от 1500 лв., с цел да тръгнат за мечтаното съревнование са, безапелационен е треньорът.

" Идеята ми е когато застанем идната година през пролетта, да покриваме нормативи за Европейско и за международно, да имат ясна визия защо става въпрос, тъй като аз изяснявам едно, а те по собствен метод напълно друго си мислят че е. Заставайки по-късно още веднъж, след един подобен старт на открито, към този момент самочувствието е друго, а самата увереност е друго и мисля, че е един трамплин за тях ", споделя Нина Мекерешка.

Репортер: Мария Павлова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР