7 грешки в сутрешното хранене ви пречат да свалите килограми.Признайте

...
7 грешки в сутрешното хранене ви пречат да свалите килограми.Признайте
Коментари Харесай

Закусвайте, за да сте слаби

7 неточности в утринното хранене ви пречат да свалите килограми.

Признайте си, закусвате ли или спестявате това хранене за деня?

То е най-важното, само че има някои неточности, които множеството хора позволяват и това им пречи да отслабнат. Вижте кои са те.

1.Не закусвате

Закуската е главното хранене, което въздейства върху метаболизма през целия ден. Затова е наложително и даже би трябвало да консумирате повече калории спрямо обяда и вечерята: по този начин събуждате метаболизма и имате повече сила за деня.

2. Почивате след закуска

Често срещана неточност е неналичието на интензивност след хранене. Ако сте хапнали, значи би трябвало да изразходите силата. Обилната закуска, последвана от лежане на дивана, е най-краткият път към струпване на непотребни килограми.

3. Набързо приготвена каша

Класическата спортна закуска е овесена каша с вода: тези въглехидрати ще ви оказват помощ да бъдете пълноценни и енергични най-малко в идващите 4 часа. Не забравяйте обаче, че вярно приготвената овесена каша изисква повече време – би трябвало да я варите в продължение на 15 минути, а не да я заливате с кипяща вода. В люспите на овеса се съдържат най-вече калории. Ако ви е писнало от овес, заменете го с ечемик или гречка.

4. Мазнини + бързи въглехидрати

Най-опасната композиция за фигурата ни е от мазнините и бързите въглехидрати. Когато хапвате сандвич от бял самун с парче сирене или тестена закуска от бяло брашно, в организма се създава инсулин. Това е повода мазнините да минават в подкожна мастна тъкан – непосредствено си трупате килограми и непотребни сантиметри.

5. Оставяте калориите за вечеря

Ако прекалявате с калориите вечер, няма потребност да спестявате филийката с кафе заран. Това е циничен кръг: в случай че не получите порция сила и калории заран на закуска, тялото ви ще си ги търси за вечеря.

6. Пренебрегвате мазнините

Трябва да заобичате думата „ мазнини “. Правилните полиненаситени мазнини се съдържат в ядките, в зехтина, в жълтъците и в растителните млечни артикули -те са нужни за верния метаболизъм. Ако не си ги осигурите заран със закуската, вечерта ще се поддавате на изкушенията за сладко и въглехидрати.

7. Преяждате

Ако изяждате огромно количество храна дружно хранене, това затруднява метаболизма. Организмът дълго преработва закуската, а по този начин рискувате да разширите стомаха си.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР