7 фактора, които трябва да вземете предвид при избора на високодоходна спестовна сметка

...
Има няколко различни стратегии, които можете да използвате, за да
Коментари Харесай

Има няколко различни стратегии, които можете да използвате, за да управлявате финансите си и да сте сигурни, че сте на стабилна основа. Например, приложенията за бюджетиране могат да ви държат в крак с разходите ви, да ви помогнат да идентифицирате начини да увеличите спестяванията си или дори да наблюдавате месечните си абонаменти, за да поддържате разходите ниски.

Но това не са единствените ценни инструменти във вашия финансов арсенал. Имате и други опции, като високоплатени лихвоносни сметки, които да ви помогнат да увеличите максимално възвръщаемостта на парите си. Тези сметки, които включват сертификати за депозити и високодоходни спестовни сметки, обикновено предлагат по-добра възвръщаемост на вашите спестявания в сравнение с традиционните спестовни сметки, което ги прави привлекателна опция за онези, които искат да увеличат парите си, като същевременно ги запазят достъпни.

Въпреки това, когато става въпрос за високодоходни спестовни сметки, не всички опции са еднакви. И ако искате да се възползвате максимално от спестяванията си и да поддържате финансите си на път, важно е да изберете правилния. Започнете да проучвате най-добрите си опции за спестяване тук.

7 фактора, които трябва да имате предвид при избора на високодоходна спестовна сметка

Преди да отворите високодоходна спестовна сметка, не забравяйте да вземете предвид следното фактори, за да сте сигурни, че отваряте такава, която е в съответствие с вашите финансови цели:

Годишен процент на доходност 

Годишният процент на доходност (APY) е може би най-критичният фактор, който трябва да вземете предвид, когато оценявате високодоходни спестовни сметки. APY на сметката представлява действителната възвръщаемост, която ще спечелите от спестяванията си за една година, включително посочения лихвен процент и честотата на натрупване.

Общо взето, колкото по-висок е APY, толкова по-добре ще растат вашите спестявания. В момента е лесно да намерите високодоходни спестовни сметки, предлагащи проценти от 5% или повече върху вашите пари, но е важно да сравните APY, предлагани от различни банки и кредитни съюзи, за да намерите най-конкурентните опции.

Научете повече за наличните за вас опции за спестовна сметка тук.

Такси и изисквания за минимално салдо

Високодоходните спестовни сметки не трябва да идват с прекомерни такси, които изяждат печалбите ви — но някои го правят и ще искате да ги избегнете, ако е възможно. Вместо това потърсете акаунти без месечни такси за поддръжка или ниски изисквания за минимален баланс. Има много опции без такси или с ниски такси, така че опитайте и се възползвайте от тях, ако можете.

Имайте предвид, че някои банки може също да изглеждат безплатни, но в крайна сметка може да изискват определен баланс, за да избегнете такси, или минимални депозити или баланси, за да спечелите най-високия APY за вашите пари. Ако случаят е такъв с акаунтите, които обмисляте, просто се уверете, че се разбирате с тези условия, преди да отворите акаунт.

Достъпност и удобство

Може също да обмислите лесният достъп до вашите средства. Много онлайн банки предлагат най-високите проценти за високодоходни спестовни сметки, тъй като тези банки нямат същите режийни разходи като физическите банки, така че те могат да прехвърлят спестяванията чрез по-висока лихва за клиентите.

Онлайн банките обаче не предлагат същите удобства за лично банкиране като традиционните банки, така че може да се уверите, че високодоходната спестовна сметка, която изберете, предлага опции за онлайн и мобилно банкиране, включително лесно преводи към и от вашата основна текуща сметка. Мобилните приложения, достъпът до банкомат и привилегиите за писане на чекове също могат да подобрят удобството на вашата сметка.

FDIC или NCUA застраховка

Сигурността е от първостепенно значение, когато става въпрос за вашите спестявания — и с низа от банкови фалити, настъпили по-рано тази година, необходимостта от банкови защити стана още по-очевидна. Като част от търсенето на високодоходна спестовна сметка се уверете, че финансовата институция, предлагаща сметката, е застрахована от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) за банките или от Националната администрация на кредитните съюзи (NCUA) за кредитните съюзи. Тази застраховка осигурява защита за вашите депозити до определен лимит (понастоящем $250 000 на притежател на сметка на институция) — което ще защити вас и вашите пари в случай, че банката ви фалира.

Обслужване на клиенти и репутация< /h3>

Може също така да вземете предвид качеството на обслужване на клиентите и репутацията на банката или кредитния съюз. Доброто обслужване на клиентите може да направи вашето банково изживяване много по-гладко. Потърсете онлайн отзиви, поискайте препоръки от приятели и семейство и проверете дали институцията има история на надеждна и отзивчива клиентска поддръжка.

Функции и ограничения на акаунта

Прегледайте функциите на акаунта и научете за всички ограничения, които може да се прилагат. Някои високодоходни спестовни сметки имат ограничения за броя на месечните тегления или преводи, които можете да направите, без да дължите такси. Други могат да предложат бонуси или награди за поддържане на определен баланс или изпълнение на конкретни критерии. Оценете тези фактори въз основа на вашите собствени финансови навици и цели, за да намерите най-подходящия за вас.

Въвеждащи срещу текущи лихви

Внимавайте с уводните лихви, които банките предлагат, за да привлекат нови клиенти. Тези проценти често са временни и могат да спаднат значително след първоначалния период - така че трябва да знаете в какво се забърквате, преди да вземете решение.

Въпреки че високите въвеждащи нива могат да бъдат полезни в някои случаи, може да искате да намерите баланс. В допълнение към високите първоначални лихвени проценти, съсредоточете се върху текущите лихвени проценти, за да сте сигурни, че вашите спестявания ще продължат да растат с конкурентен темп в дългосрочен план.

Честота на плащане на лихви

Различни банки може да предлага различни честоти за лихвени плащания, като месечни, тримесечни или годишни. Колкото по-често се начислява и изплаща лихвата, толкова по-бързо ще растат вашите спестявания.

Изводът

Изборът на правилната високодоходна спестовна сметка може значително да повлияе на вашето финансово благополучие. Чрез внимателно оценяване на фактори като APY, такси, достъпност, застраховка, обслужване на клиенти, характеристики на сметката, лихвени проценти и честота на лихвени плащания, можете да вземете информирано решение, което е в съответствие с целите ви за спестяване. Но не забравяйте, че най-добрата високодоходна спестовна сметка за вас може да не е същата като тази на някой друг, така че дайте приоритет на вашите уникални финансови нужди и предпочитания, когато правите своя избор.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР