7 души станаха жертви на буря в Централна Европа. Скоростта

...
7 души станаха жертви на буря в Централна Европа. Скоростта
Коментари Харесай

Бурята в Централна Европа взе жертви

7 души станаха жертви на стихия в Централна Европа. Скоростта на ветровете доближи 180 километра в час. Лошото време остави жилища без ток и затрудни превоза както по въздух, по този начин и на земята.


Най-малко 4 души починаха при бурята Херварт в Германия, три от тях при разходка с лодка. Проливните дъждове наводниха улици на Хамбург в северозападната част на страната в това число квартала на рибния пазар покрай река Елба. Бурята затрудни съществено и железопътния трафик.

Херварт взе две жертви при рухване на дървета в Чехия. Лошото време обхвана цялата страна. Властите в Прага затвориха зоологическата градина и замъка Храдчани. Скростта на ветровете тук стигна 180 километра в час.

Над 1 милион души са без електричество.

Силна стихия вилня и в Полша.
Павел Фратчак, Противопожарна работа във Варшава: В последните 24 часа пожарникарите работиха на близо 8 000 места, с цел да отстранят последствията от циклона. За страдание, двама души починаха и 16 са ранени, измежду тях шестима огнеборци.Те са потърпевши при рухването на дървета.
Спасителни екипи са се отзовали на сигнали за потърпевши над 1 100 здания, 850 от които са жилищни.

В прилежаща Румъния падна сняг. Снежната завивка в планинските региони е до 20 сантиметра височина. Основни пътища в окръг Харгита, централна Румъния са затворени поради паднали дървета. Седем влака бяха блокирани за два часа в региона на Брашов. Много коли в Северна Румъния не можаха да продължат пътя си поради липса на зимна екипировка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР