7 човека бяха обвинени от аржентинската прокуратура в умишлено причиняване

...
7 човека бяха обвинени от аржентинската прокуратура в умишлено причиняване
Коментари Харесай

Обвиниха 7 души за смъртта на Марадона, грози ги страшна присъда

7 индивида бяха упрекнати от аржентинската прокуратура в съзнателно причиняване на гибелта на Диего Марадона. Както е известно, международният първенец от 1986 година умря на 25 ноември предходната година на 60-годишна възраст.

Всичките посочени в следствието са медицински лица и упреците към тях са, че съзнателно не са полагали нужните грижи за дон Диего.

В листата влизат персоналният доктор на аржентинеца - Леополдо Луке, който извърши последната му интервенция, психиатърката Агустина Косачов, психолог, две медицински сестри и техен координатор.

Прокуратурата в Сан Исидро (град в Аржентина) изиска да им бъде наложена възбрана за овакантяване на страната. Всеки от тях, който бъде приет за отговорен, може да лежи в затвор сред 8 и 25 години.

“Действията на медицинския екип на Марадона са били несъответстващи, незадоволителни и недомислени. Пациентът е бил оставен на произвола на съдбата”, се споделя в формален медицински отчет, направен от специфична комисия. В него написа, че Марадона не би умрял при " съответна хоспитализация ".

Обвиняемите ще се явят в съда на 31 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР