7:30 сутринта е и алармата ви звъни. Бавно се измъквате

...
7:30 сутринта е и алармата ви звъни. Бавно се измъквате
Коментари Харесай

Отново в офиса след работата от вкъщи – как да се справим с предизвикателството

7:30 сутринта е и алармата ви звъни. Бавно се измъквате от комфорта на леглото си. Заради хаоса от COVID-19 се наслаждавате на спомагателни часове сън по отношение на това, което включва нормалната ви утринна рутина. При работата от у дома отделяте бързи 10 минути в миене и обличане, преди да скочите пред компютъра си тъкмо в точния момент за плануваната среща на екипа в 8 сутринта през Zoom. Не е трябвало да се тревожите за трафика заран, имали сте свободата да упражнявате на обяд и на драго сърце сте хапвали напряко от хладилника си през целия ден. Звучи познато, нали?

Тъй като бизнесите последователно започнаха да се приспособяват към обстановката с пандемията, от ден на ден ръководители вземат решение да върнат чиновниците си назад в офиса. Това обаче може да крие много провокации. Затова ви предлагаме и някои препоръки за работодателите и чиновниците, за които следва още веднъж да работят от офиса:

 

Препоръки за работодателите

 

1. Бъдете реалисти

Работата от у дома дава повече независимост през целия ден на вашите чиновници. Работодателите би трябвало да схванат, че преходът от домашна конюнктура към обичаен 8-часов работен ден в офиса първоначално ще бъде сложен. Нереалистично е да се мисли, че нормалността на работата в офиса ще върви безпрепятствено като начало. Тези, които дълго време са работили от вкъщи си, ще се почувстват изтощени през първата си седмица назад в офиса. Доброто въодушевление и придвижването на личния състав ви ще освежи мисленето им, с цел да помогне още веднъж да се приспособят към офис среда на бюро.

2. Възстановете духа

За някои чиновници, които са отсъствали седмици или месеци, концепцията за връщане на работа може да бъде притеснителна. Причината са многото промени, които са станали в този интервал, като да вземем за пример освобождение на техни близки сътрудници, смяна на управлението или критериите за оценка на работата. Ето за какво е значимо мениджърите да влагат в старания за възобновяване на духа на работното място. Вслушвайте се в чиновниците си и ги успокоявайте, когато имат терзания. Насърчавайте достиженията им, поощрявайте ги и очертайте позитивна визия за бъдещето. Също по този начин може да стопите ледовете и с някой тийм билдинг или вечеря.

3. Доверете се на чиновниците си

Независимо от напъните, които сте положили, би трябвало да дадете време на личния състав си да се приспособи към обстановката. Всеки е претърпял по друг метод пандемията от COVID-19 и не би трябвало да ги подлагате на спомагателен стрес. Работодателите, загрижени за продуктивността, би трябвало да имат доверие в своите екипи.

Препоръки за чиновниците

 

1. Направете менталната смяна

Независимо дали ви е харесвала работата от у дома или не, ще ви би трябвало време за психическата смяна. Въпреки че може да не сте съгласни да се върнете в офиса, възползвайте се от опциите да видите своите сътрудници и другари още веднъж. Възползвайте се оптимално от ресурсите, които ви се дават в офис среда и ще извършите по-голямо усещане на вашите шефове, като покажете резистентност и възторг за вашата работа. Все отново не забравяйте, че мениджърите ви също евентуално ще бъдат под огромен напън поради следващите промени.

2. Подобрете успеваемостта си

Дистанционната работа е нова идея за доста хора и компании. Някои бяха готови, други – не толкоз. Положителното е, че доста хора считат, че тяхната продуктивност вкъщи е била същата, в случай че не и по-висока от тази в офис среда, тъй като са можели да разпределят по-правилно времето си и не са се тормозили, че някой непрекъснато ги следи. Внесете този нрав и блян, когато се върнете в офис среда. Научете се да управлявате задачата си по този начин, както бихте създали от у дома. Работете по-умно, а не по-трудно.

3. Представете своите познания

Едно от дребните преимущества, които COVID-19 донесе за бизнеса, е укрепването на съдействието сред обособените екипи и системи. Това сътвори по-продуктивна работна рутина и ускори по-здравословните практики. Работата от у дома накара хората да придобият нови познания и умения, като в този момент е времето те да покажат наученото и да приспособяват този метод и към офис среда.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР