67 милиона лева са загубите на Александровска болница, а резултатите

...
67 милиона лева са загубите на Александровска болница, а резултатите
Коментари Харесай

Проверка в Александровска болница: Според здравното министерство загубите са 67 млн. лв.

67 милиона лв. са загубите на Александровска болница, а резултатите от инспекцията на Министерството на здравеопазването ще бъдат дадени на прокуратурата. До края на седмицата в здравното заведение ще влезе ново управление.

Повод за инспекцията беше информация от доцент Александър Оскар, че до момента в който е бил член на съвета на шефовете е насилван да подпише протоколи от непроведени съвещания.

Според откритите загуби до една година болничното заведение ще банкрутира, обясниха от Министерството на здравеопазването.

„ Ние като министерство сме си свършили работата до този миг. Ние сме наясно, че там има ясни нарушавания на контракта за ръководство. Оттам нататък какви още неща ще се намерят “, сподели Димитър Петров, зам-министър на опазването на здравето.

Утре ще подадете ли тези документи на прокуратурата , на Агенццията по вписванията ?

-Да, да, ще подадем. А на Агенцията по вписванията ще ги подадем когато създадем смяна на съвета на шефовете.

За bTV доцент Александър Оскар сподели, че до момента е подавал два сигнала за документни измами, един от които по време, когато Костадин Ангелов е бил шеф на болничното заведение, а по-късно министър.

“Тези протоколи съставляват непроведени съвещания. На 29 декември, когато е било едното съвещание, имам доказателства, че даже не съм бил в София”, изясни Оскар.

Сегашният изпълнителен шеф и член на съвета на шефовете професор Борис Богов сподели, че 3 милиона лв. от отговорностите на болничното заведение са покрити

„ Болницата е постоянна. Това е верният термин, който би трябвало да се употребява. Болницата е постоянна досега, в който от към 3 седмици брожението прави по този начин да има напрежение измежду сътрудници и това им основава дискомфорт “, изясни проф. Борис Богов, изпълнителен шеф на Александровска болница.

От министерството обясниха, че не става дума за недоволство, а за погрешно ръководство на болничното заведение. Професор Костадин Ангелов отхвърли коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР