67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския

...
67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския
Коментари Харесай

Българска туристка изхвърча от влакче в Кушадасъ, умря от кръвоизлив в мозъка

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е починала при случай в турския курорт Кушадасъ. Жената е била на фамилна отмора предходната седмица, заяви Haskovo.info.

Злополуката е станала във вторник, когато туристите били натоварени в претъпкано и необезопасено влакче, с цел да ги върнат в хотела, който е на към 2 километра от плажа. Влакчето е било цялостно с правостоящи, измежду които е била и Стоянова.

По описа на нейните близки, лидерът на влакчето е влезнал с огромна скорост в един от завоите и дамата е изхвърчала в придвижване. От жестокото рухване хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в прилежащи къщи. По-късно пристигнала кола за спешна помощ, която откарала дамата в болница, където тя била оперирана.

Въпреки напъните на лекарите, Станка Стоянова умряла след 3 дни. Близките на хасковлийката поискали подпомагане от управата на хотела, където били отседнали, само че такава на процедура им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при връзката с лекарите в болничното заведение и по-късно за отнасянето на тялото в България. Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за правдивост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала съдбовната акцидент. Хасковлиите търсят подпомагане и от българската страна, с цел да се заведе дело против турския хотел, който не е обезпечил сигурността на туристите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР