66-годишен мъж е загинал тази сутрин при голям пожар в

...
66-годишен мъж е загинал тази сутрин при голям пожар в
Коментари Харесай

Изгоря жилищен блок в кв. Изгрев 1 на Димитровград

66-годишен мъж е умрял тази заран при огромен пожар в димитровградския квартал „ Изгрев 1 “. Около 5 часа сутринта е горящ остарял жилищен блок с 16 жилището, населяван от над 12 души и няколко дребни деца, които остават без покрив и са съумели да се спасят от горящата постройка единствено с облеклата на гърба си.


На място са изпратени 5 противопожарни автомобила от Димитровград, Хасково и Харманли, които са изгасили огъня и не са разрешили да се разрасне и към прилежащите блокове. Старата жилищна постройка е изгоряла съвсем изцяло, а жителите на жилищата останали без дом, без документи, без пари и само с облеклата на гърба си.


Кметският наместник Кочо Михайлов се надява да бъдат доставени фургони, в които хората да бъдат настанени краткотрайно, а жилищният блок да бъде възобновен благодарение на страната и общината.

И все още изгорелият блок, който е в центъра на квартала, е заварден с предпазни ленти, а на място дежурят полиция и пожарна. Предполага се, че огънят е тръгнал от печка на твърдо гориво в жилището, населяван от починалия в пламъците. Той живеел самичък на втория етаж и имал проблеми със слуха, описват съседите.


Предстоят огледи, които да изяснят точната причина за експлоадиране на пожара. А останалите без покрив над главата си, без документи, без пари, боси, по пижами и с дребни деца, разчитат на помощ от страната и общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР