65 са умъртвените прасета в село Тутраканци, община Провадия, където

...
65 са умъртвените прасета в село Тутраканци, община Провадия, където
Коментари Харесай

Всички прасета в село Тутраканци са евтаназирани

65 са умъртвените свине в село Тутраканци, община Провадия, където имаше две позитивни проби в персонално стопанство.Всички животни в селото към този момент са евтаназирани. 

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов разяснява във Варна, че са взети всички превантивни ограничения за неразпространение на болестта:

" От през вчерашния ден са подхванати дейности. Благодаря на органите на Министерство на вътрешните работи. Селището е под забрана за придвижване на животни, както и на скотски артикули и дезинфекцията към този момент се прави от през вчерашния ден. Тя ще бъде многократна стерилизация. В трикилометровата зона имаме още едно обитаемо място. Днеска се взимат пробите от него и несъмнено, те ще продължат в идващите дни в десеткилометровата зона. Едно от подозренията за разпространяването е с фуражи, които могат да бъдат доставяни в това число от инфектирани зони. Подобна инфектирана зона е Констанца ".

Очаква се до няколко дни да станат известни резултатите и от пробите в прилежащото село Бозвелийско. Добрата вест е,че най-близкият свинекомплекс в региона е на 40 километра, осведоми Дамян Илиев-директор на БАБХ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР