65-годишният саудитски принц Митеб бин Абдула, който беше арестуван заедно

...
65-годишният саудитски принц Митеб бин Абдула, който беше арестуван заедно
Коментари Харесай

Саудитска Арабия освободи принц, някогашен претендент за престола, срещу $1 млрд.

65-годишният саудитски принц Митеб бин Абдула, който беше задържан дружно с други саудитски принцове, министри и длъжностни лица в петзвездния хотел " Риц-Карлтън " в Рияд в границите на продължаващата акция за битка с корупцията, е получил позволение да напусне като част съглашение с управляващите на Кралството, оповестяват международните осведомителни организации.

Високопоставеният принц Абдула се е съгласил да заплати повече от 1 милиарда $ и да признае, че е забъркан в корупция, " включваща известни проблеми ", в подмяна на свободата да напусне първокласния хотел в Рияд, където той беше арестуван дружно с други лица, задържани по обвинявания в корупция.

65-годишният наследник на починалия крал Абдула и някогашен началник на елитната Национална армия, в миналото считан за кандидат за престола, беше измежду десетките членове на кралското семейство, които бяха упрекнати от саудитските управляващи за пране на пари, подкупи и заграбване на обществени средства за самообогатяване.

Засега не е ясно дали принцът е бил освободен, или е бил трансфериран в някаква друга форма на домакински арест.

Антикорупционната акция е ръководена от престолонаследника Мохамед бин Салман и беше всеобщо сметната като опит за подсилване на властта му. Властите в Кралството обаче не разкриха никакви детайлности по отношение на обвиняванията против който и да е от задържаните или за каквито и да е договаряния за споразумяване на ситуацията им.

Смята се, че още трима души са били освободени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР