64% от потребителите в Южна България заявяват, че биха спрели

...
64% от потребителите в Южна България заявяват, че биха спрели
Коментари Харесай

64% от потребителите в Южна България не биха купували бутилирана вода, ако тя е преработена

64% от потребителите в Южна България декларират, че биха спрели да купуват или биха купували само по изключение дадена марка бутилирана вода, в случай че открият, че тя съдържа модифицирана вода с неразбираем генезис или от водопреносната мрежа. За България този % е 70% от потребителите. Резултатите са от национално представително изследване, извършено измежду популацията в страната през август 2017 година от организация за маркетингови проучвания Ноема*.
Изследването още демонстрира, че българските консуматори не обръщат задоволително внимание на етикетите на продуктите и не са изцяло осведомени по повод разликите в предлаганите на пазара бутилирани води, които се отличават по редица индикатори.

Често потребителите не се замислят каква вода купуват - дали тя е изворна, минерална или трапезна. В многообразието от артикули на пазара, не постоянно имаме време да се срещнем със наличието на етикетите и опаковките на бутилираните води, което може да докара до неправилно пояснение на характерностите и произхода на водата. Ето за какво, когато избираме бутилирана вода, е добре да отделим няколко минути, с цел да се осведомяваме какво тъкмо купуваме.

Какви са главните характерности на бутилираните води?
На пазара има 3 съществени типа бутилирана вода: натурална минерална вода, изворна вода и трапезна вода.

Натуралната минерална вода е с натурален генезис и се добива от предпазени подземни източници, нормално с дълбочина над 600-700м, което е гаранция за нейната непорочност и непрекъснато качество. Тя има характерна минерализация и неповторим баланс на минерални соли, което я прави извънредно добър източник на хидратация, изключително при хора с деен метод на живот.

Изворната вода, както и натуралната минерална вода, е напълно естествен артикул. Тя е с натурален генезис и има релативно непрекъснат минерален баланс. Изворните води се добиват от категорично избрани и предпазени подземни източници, по-близо до повърхността на земята и не се подлагат на обработка при бутилиране. Те са естествено чисти, като автограф за марката е съответният географски генезис, който наложително се показва на етикета на продукта.

За разлика от натуралните минерална и изворна вода, трапезната вода най-често е промишлено-обработен артикул. Тя няма избрана географска принадлежност и нейният източник може да бъде даже водопреносната мрежа. Обикновено трапезните води се нуждаят от спомагателна обработка, с цел да станат годни за пиянство. Най-често това става посредством "обратна осмоза ". При този развой от водата се отстраняват нездравословните примеси, включително бактерии, тежки метали, пестициди и други.

Розовият етикет бе натрапен като отличителна характерност на изворната вода в България през последните 10 години. Това демонстрират и данните от проучването, съгласно които близо половината от българските консуматори асоциират розовия цвят на етикета на бутилираната вода с изворна вода. За 36.4% от хората розовият цвят е знак на това, че водата е подобаваща за деца, а 32.2% считат, че водата с розов етикет е за ежедневна употреба*.

Важно е да знаем обаче, че не всички води с розов етикет са изворни. Някои от марките трапезни води също употребяват розовия цвят на етикета, само че това напълно не значи, че те имат неповторимите естествени качества на изворните води.

Какво отличава изворната от трапезната вода?

Основната разлика е, че всяка изворна вода има собствен личен набор от присъщи свойства и характерен минерален състав, който произлиза от геоложките условия в региона, където се добива. Именно тези характерности дефинират натуралните качества на водата. 

За разлика от трапезната, изворната вода не предстои на никаква стерилизация или друга химична обработка при бутилиране. Тя се отличава с тъкмо избран и непрекъснат източник на рандеман, а нейният лек и гальовен усет, ниска минерализация и непорочност на генезис я трансформират в желан артикул за ежедневна приложимост, в това число от бременни дами, бебета и дребни деца.

Консумацията на бутилирана вода е въпрос на персонален избор, само че е значимо да бъдем добре осведомени какъв артикул купуваме за себе си и за своите близки и да четем деликатно етикетите, преди да вземем решение за покупка.

* Резултати от национално представително изследване, извършено измежду популацията в страната през август 2017г. от организация за маркетингови проучвания Ноема. То изследва настройките на потребителите към другите типове бутилирана вода и водещите критерии при избора й. Изследването покрива 28 области селско и градско население и обгръща хората на възраст над 15г. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Регионални вести: Решетки за Иван, насочил оръжие към служител на реда в Тополовград11:50 / 23.02.2018 Откриха цигари без бандерол в айтоски магазин10:55 / 23.02.2018 Къща изгоря при пожар в Карнобат, четирима души се избавиха от огъ...08:56 / 22.02.2018 12-годишна отмъкна таблет в Айтос09:40 / 21.02.2018 Организират конни надпревари за Тодоровден в Приморско13:36 / 20.02.2018 Вижте защо полицията сгащи пенсионер в Карнобат09:02 / 20.02.2018
ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [29] Новини от през вчерашния ден [39] « Февруари 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728 Виж още: Добрата вест: Кръвта за пребития Илия е събрана, мистерията обаче се заплита11:27 / 22.02.2018
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР