630 килограма тютюн без заплатен акциз са иззели плевенските полицаи

...
630 килограма тютюн без заплатен акциз са иззели плевенските полицаи
Коментари Харесай

630 килограма тютюн без заплатен акциз са иззели плевенските полицаи

630 кг тютюн без обезщетен данък са иззели плевенските служители на реда в хода на профилирана интервенция.

На 12 септември 2020 година към 15:20 часа чиновници от районно управление (на МВР) - Пордим и чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Плевен са провели профилирана акция по линия „ Акцизи “.

В град Пордим на кръстовище, формирано от улица "Централна ", улица "Никола Вапцаров " и улица "П.Р. Славейков ", е спрян за инспекция товарен автомобил ''Ситроен Джъмпер ". Установена е самоличността на лидера – 25-годишен и на пасажера – 15-годишен, поданици на село Буковлък.

В багажното поделение са открити деветнадесет бали /19/ в неправилна форма, формирани от пресована жълто-кафява листна маса в целокупност, наподобяваща по тип, аромат и цвят на тютюн, обгърнати в зеблен плат, всяка с приблизителни размери 65 см. дължина, 60 см. широчина и 40 см. височина и с тегло към тридесет кг, както и един брой полиетилен, в неправилна форма, с сложена в него пресована жълто-кафява листна маса в целокупност, наподобяваща по тип, аромат и цвят на тютюн - общо към 600 кг листна маса.

Водачът е предал с протокол за непринудено предаване откритото количество листна маса.

Предстоят експертизи на конфискуваното количество.

Сезирана е прокуратурата в Плевен. Образувана е кореспонденция за осъществено закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР