628 криминални престъпления по-малко криминални престъпления са били регистрирани през

...
628 криминални престъпления по-малко криминални престъпления са били регистрирани през
Коментари Харесай

Престъпленията във Варна намаляват

628 престъпни закононарушения по-малко престъпни закононарушения са били регистрирани през 2018 година спрямо 2017 година Това сочи отчетът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, който беше изслушан през днешния ден от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, съобщи „ Фокус “.
През 2018 година в териториалните подразделения на ОДМВР - Варна са регистрирани 6536 престъпни закононарушения. През предходните три години равнищата на престъпност са се характеризирали с относителна резистентност – смъкване в границите на 3% и нарастване към 2%, при брой на записаните закононарушения в рамките на 7000 – 7200. През миналата 2018 година наклонността на понижаване на равнището на престъпност е с очебийно позитивен знак. На публични места са регистрирани 4276 закононарушения, а максимален е делът им в централната част на града – 1461 закононарушения.
Важни смяна в статистическите данни сочи, че в централната част на града, обслужвана от Първо районно управление (на МВР), е налице понижение на престъпността с 10.5%. Предвид, че в посочения регион са съсредоточени максимален брой културни и исторически забележителности, християнски храмове, както и седалища и храмове и на други вероизповедания, и всички те целогодишно се посещават от огромен брой български и задгранични туристи, данните за понижаване на равнището на престъпността демонстрират съответна и ефикасна организация на работа по предварителна защита и попречване на незаконните действия.
Положителен факт е, че е налице, въпреки и минимално, смъкване на записаните закононарушения в териториите, обслужвани от Второ и Трето районно управление (на МВР). На тези територии са ситуирани огромни жилищни комплекси и огромна част от прилежащата към град Варна вилна зона. Снижение от 13 до 18 на 100 се регистрира и на териториите, обслужвани от Четвърто районно управление (на МВР), районно управление (на МВР) - Девня и районно управление (на МВР) - Провадия, които на процедура обгръщат три четвърти от обитаемоте места в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР