6265 са загиналите чужденциПочти 48 хиляди души са загинали в

...
6265 са загиналите чужденциПочти 48 хиляди души са загинали в
Коментари Харесай

Броят на жертвите от земетресенията в Турция достигна близо 48 000 души

6265 са починалите чужденци

Почти 48 хиляди души са починали вследствие на разрушителните земетресение в Турция през февруари, заяви през днешния ден турският министър на околната среда и градоустройството Мурат Курум в град Газиантеп в югоизточната част на страната, предават съветски медии, базирайки се на телевизия ТРТ.

" В резултат на земетресенията в Кахраманмараш са починали, по последни данни, 47 932 души ", уточни министърът.

По думите му 96,6 % от разрушените здания са били издигнати преди 1999 година

" Завършихме доклада на вредите в пет окръзи (от общо 11). В останалите е осъществен на 90 %. Проверки бяха осъществени във връзка с 1 707 000 жилища, от които 821 302 са получили съществени повреди и би трябвало да бъдат разрушени ", уточни Курум.

От своя страна турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи, че измежду починалите има 6265 чужденци. Той не даде детайлности за националността им.

" Вече е почнало построяването на 209 контейнерни лагера в региона на бедствието. За 42 от тях инфраструктурните работи са приключени ", съобщи турският вътрешен министър след среща в Координационния център по бедствията в югоизточния турски град Малатия, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че броят на жертвите на стихийното злополучие е над 47 000 души.

Две разрушителни трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 раздрусаха на 6 февруари окръг Кахраманмараш в Югоизточна Турция. Земетресенията, последвани от хиляди вторични земетресения, бяха усетени в 11 турски окръга и в прилежащите страни, от които най-силно наранена беше Сирия. Според прогнозите на Организация на обединените нации общите вреди, породени от бедствието в Турция, могат да надвишават 100 милиарда $. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР