62-годишен турист, паднал по сипей в Пирин, беше транспортиран с

...
62-годишен турист, паднал по сипей в Пирин, беше транспортиран с
Коментари Харесай

Спасиха пострадал турист в Пирин

62-годишен екскурзиант, паднал по сипей в Пирин, беше превозен с хеликоптер до столичната болница " Св. Анна ", информи4ра ДАРИК.

Сигналът за понесен от сипей и ударен от камъни екскурзиант бил подаден в Планинска избавителна служба-Банско към 15.30 ч. през днешния ден. 62-годишният мъж от Благоевград е понесен от сипея при слизането от връх Каменица в циркуса към Тевно езеро в Северен Пирин.

От службата се свързали с въздушните екипи на застрахователно сдружение " Лев Инс " и " Активна грижа ", които незабавно изпратили медицински хеликоптер към мястото на случая, оповестиха от сдружението.

Междувременно и избавителен екип от Банско се е отправил към бедстващия екскурзиант. Мъжът бил открит малко преди 19.00 ч. Наложило се е потърпевшият да бъде качен на хеликоптера с лебедка.

Веднага след кацането на хеликоптера към потърпевшият мъж е признат в незабавното поделение на болница " Св. Анна ". Той към този момент е нормализиран и няма директна заплаха за живота му. Лекарите са открили строшаване на десния гален и три счупени ребра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР