62 гласа за и 51 против в парламента в Скопие

...
62 гласа за и 51 против в парламента в Скопие
Коментари Харесай

Заев пак стана премиер на Северна Македония

62 гласа " за " и 51 " срещу " в Народното събрание в Скопие узакониха новото държавно управление на Република Северна Македония, отпред на което още веднъж застава министър председателят Зоран Заев, съобщи МИА.

Правителствената коалиция е образувана от Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) и останалите партии от обединението " Можем ", Демократичния съюз за интеграция (ДУИ) и още една албанска партия (ДП), които разполагат с 62 гласа, прецизират от македонския Канал 5.

Парламентарният спор през вчерашния ден беше цялостен с взаимни обвинявания сред опозицията и управлявалите и до момента социалдемократи. Игор Янушев от ВМРО-ДПМНЕ упрекна претендента за министър председател Зоран Заев, че прави празни обещания за възстановяване на благосъстоянието на сънародниците си. Янушев и напомни, че на предходните избори Заев обещавал по 30 000 денара заплата, в този момент дава обещание 34 000, само че възнагражденията не са достигнали и до предходното дадено от него равнище. А Заев отвърна с рецензия към ВМРО-ДПМНЕ за изолирането на страната в недалечното минало.

Във втория кабинет на Заев броят на министрите е понижен със седем - до 19.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР