606.69 лв. за мегаватчас. 615.69 лв. за мегаватчас. 646.07 лв.

...
606.69 лв. за мегаватчас. 615.69 лв. за мегаватчас. 646.07 лв.
Коментари Харесай

ТЕЦ-ът на Доган спечели десетки милиони на борсата за ток за няколко дни

606.69 лева за мегаватчас. 615.69 лева за мегаватчас. 646.07 лева за мегаватчас. Това са цените, на които Топлоелектрическа централа Варна, по-известен като ТЕЦ-ът на Ахмед Доган, е продавал ток на енергийната ни борса (БНЕБ).


Не е ясно кой е купувачът на тока. Но покупко-продажбите са факт седмица откакто газът за централата беше спрян от „ Булгаргаз ” и сметките ѝ бяха запорирани. Причината – ТЕЦ-ът не заплаща доставките. А държавното сдружение разгласи, че ще пусне още веднъж синьо гориво за централата когато заплати.
Пристанище " Варна " - числата подсказват какво печели Ахмед Доган
Наем на площи за работа на заведения и атракциони - от ден на ден това е приоритет за държавното пристанище във Варна. Това сочат годишнит...
Прочети повече
Само че това, че ТЕЦ-ът е със запорирани сметки очевидно не му пречи да търгува на БНЕБ. Всеки участник на борсата има обособени сметки или е дал банкови гаранции за присъединяване в търговията и на процедура съгласно разпоредбите на борсата няма проблем централата да продава сила за предстоящ интервал.

От направените търгове може да се направи умозаключение, че ТЕЦ-ът е съумял да получи милиони за продадения ток – към 27,5 млн. лв.. Пред Mediapool някогашният министър Данаил Папазов разяснява, че с тези пари ще се чистят отговорности към „ Булгаргаз ”. Общо отговорностите били 24 млн. лв..

Припомняме, че в Топлоелектрическа централа „ Варна ” синът и дъщерята на Папазов са съакционери с Доган. Папазов беше транспортен министър в кабинета „ Орешарски ”.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР