6000 лева на месец е получавал бившият главен прокурор Никола

...
6000 лева на месец е получавал бившият главен прокурор Никола
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Иван Гешев плащал 6 бона месечно на Никола Филчев

6000 лв. на месец е получавал някогашният основен прокурор Никола Филчев от наследника си на поста Иван Гешев. Парите са му били превеждани като хонорар поради присъединяване му в така наречен „ Експертен съвет ”, който действа малко откакто Гешев бе определен за основен прокурор. Сумата, несъмнено, не е давана от джоба основния прокурор, а от бюджета на Прокуратурата, т.е. – от данъкоплатците.

Съветът бе основан през май 2020 година и в него участваха представители от региона на правото и някогашни магистрати. Всъщност, задачата беше Гешев да си направи лично юридическо лоби, което да го словослови обществено, а масрафа се плащаше от бюджета на прокуратурата, коментират адвокати, твърди уеб сайтът Lupa.bg.

Реклама

В така наречен „ Експертен съвет ”, основан от някогашния основен прокурор, влизаше и екс обвинител №1 със скандална известност Никола Филчев, който имал много съществено въздействие над Гешев.

Филчев посещавал кабинета на Гешев всяка седмица без изключение, а съгласно осведомени точно той е дал безумния съвет на Каскета да се заинати и да не подаде оставката си като основен прокурор.

Именно привличането на Никола Филчев в така наречен „ Експертен съвет ”, стана причина още при оповестяването му преди 3 години проф. Васил Мръчков, който също е бил основен прокурор в предишното, да разгласи, че се отдръпва.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР