60% от българите смятат, че , но едва 18 на

...
60% от българите смятат, че , но едва 18 на
Коментари Харесай

60% от българите смятат, че има корупция в здравеопазването

60% от българите считат, че, само че едвам 18 на 100 от станалите очевидци или жертви на сходни практики са подали сигнал за тази неправда. Данните са от проучване на „ Глобал Метрикс “, оповестени по БНР от шефа на организацията Радостина Ангелова:

„ Концентрацията на корупционни практики се свързва в най-голяма степен с управлението или с шефовете на здравните заведения, което единствено по себе си също ни демонстрира, че на процедура целият здравен бранш действа под едни непрекъснати публични съмнения за корупционни практики, освен това на всички равнища “.
 Александър Симов: Медицинският фашизъм стартира преди 22 години Александър Симов: Медицинският фашизъм стартира преди 22 години
" Тези дни чета доста за " медицински фашизъм ". Аз съм безусловно уверен, че подобен има ", написа Александър Симов във Facebook. Проблемът е,...

Адвокат Цветомир Тодоров от неправителствената организация уточни и проблемите, които са лъснали с огромна мощ по време на:

„ На първо място това е неглижиране на отнасяне на хронични болести. Никакви ограничения не са вземани години наред за възстановяване здравната просвета на популацията, слаба профилактика, съвсем нулево равнище на следболнични грижи, стеснен достъп до експерти за част от популацията на страната, неразбираемо или напряко да го кажем може би сбъркани протоколи за лечение, неизяснени връзки сред частни и общински държавни лечебни заведения, дефицит на личен състав, несъответстваща на времето материално-техническа база някъде “.

Изследването е извършено във втората половина на месец май по поръчка на Българския институт за правни начинания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР