60% от българите не одобряват естетическите корекции на външния вид,

...
60% от българите не одобряват естетическите корекции на външния вид,
Коментари Харесай

Социологическо проучване: Какво мислят българите за естетическите корекции

60% от българите не утвърждават естетическите корекции на външния тип, а 74% са на мнение, че актуалните девойки прекаляват с естетическата интервенция. Близо 900 хиляди българи биха трансформирали нещо във външния си тип, а 62% са на мнение, че на младите девойки не би трябвало да им се разрешават естетически корекции. Това демонстрират данните от изследване на социологическа организация „ Тренд “, съобщи БГНЕС.

60% от българите не утвърждават естетическите корекции във външния тип. С увеличението на възрастта се усилва делът на хората, които не утвърждават подобен вид интервенция във външния тип. 27% от своя страна показват утвърждение към естетическите интервенции. В данните от изследването ясно се вижда, във всеки един въпрос, поколенческата разлика във връзка с тази тематика. Най-младите, в по-малки дялове, възприемат негативно естетическите корекции, до момента в който по-възрастните са доста по-консервативни към актуалните способи за разкрасяване. 56% от хората на възраст 18-29 година утвърждават естетическите корекции. Делът на дамите, които дават отговор позитивно на този въпрос, е по-голям от делът на мъжете (30% на 24%). Данните демонстрират, че живеещите в столицата в по-големи дялове утвърждават естетически интервенции за сметка на живеещите отвън София.

76% от хората са съгласни, че естетическите корекции се постановат от известни лица, до момента в който 15% не споделят това мнение. Същият дял (76%) са съгласни и с изказванието „ От естествената хубост по-хубаво няма “.

Едва 35% от хората са на мнение, че естетическите корекции вършат дамите по-красиви, а 52% не споделят това мнение.

Близо 2/3 от хората са съгласни, че естетическите корекции не би трябвало да се разрешават на млади девойки, а 26% показват, че не са съгласни. Данните демонстрират, че младите на възраст 18-29 година в по-голям дял не са съгласни с това изказване. С увеличението на възрастта се усилва делът на хората, които са съгласни, че подобен вид интервенции не би трябвало да бъдат позволявани на млади девойки.

60% от българите са на мнение, че естетическите корекции вършат дамите еднотипни. Прави усещане, че дамите в по-голям дял са съгласни с това изказване за сметка на мъжете.

Близо три четвърти (74%) са на мнение, че актуалните девойки прекаляват с естетическите процедури, а едвам 13% не споделят това мнение.

Едва 16% от българите показват, че биха трансформирали нещо в своя външен тип. 80% показват, че не биха трансформирали нищо. 36% от най-младите (18-29 г.) биха трансформирали нещо във външния си тип. 26% от хората на възраст 30-39 година също биха създали някаква смяна, в случай че имат опция. С увеличение на възрастта внезапно понижава делът на хората, които желаят някаква смяна във външния си тип. Живеещите в Столицата също в по-голям дял биха желали смяна за сметка на живеещите отвън София.

Едва 26% биха подкрепили техен близък/ другар да си направи естетическа промяна, до момента в който 55% не биха оказали такава поддръжка. По отношение на интимния сътрудник, то 22% биха го подкрепили, в случай че желае естетическа промяна, а 65% не са склонни да го създадат.

Уголемяването на устните в максимален дял среща негативно отношение измежду хората (78%), следвано от промяна на носа без здравна нужда (74%). Високи дялове на отрицание се открояват и във връзка с пластични интервенции на лицето за разкрасяване( 67%) и увеличаване на гърди (63%). С по-ниски дялове на негативно отношение са слагането на изкуствени мигли (56%), както и изкуствено удължение на коса (52%).

76 процентни пункта считат, че фолк певиците постановат критериите за хубост в българското общество, следвани с 56 проценти пункта от международните звезди. Инфлуенсърите са с 37 процентни пункта като облици налагащи актуалните критерии за хубост в българското общество. По отношение на инфлуенсърите, то при най-младите, в максимален дял, за сметка на останалите възрастови групи, постановат критериите за хубост.

Проучването на „ Тренд “ е направено по поръчка на вестник „ 24 часа ". То е отдадено на настройките на българите по отношение на естетичните корекции. Изследването е осъществено в интервала сред 5 и 12 юли 2022 година посредством директно полустандартизирано изявление " лице в лице " с таблет измежду 1005 души на възраст над 18 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР