60 хиляди деца до шест години в България живеят в

...
60 хиляди деца до шест години в България живеят в
Коментари Харесай

Всяко шесто българче под 6 години живее в бедност


60 хиляди деца до шест години в България живеят в последна беднотия, демонстрира изследване на фондация „ Тръст за обществена опция “. По този индикатор страната ни е на второ място в Европейски Съюз след Румъния, разяснява Искра Стойкова от фондацията пред БНР. Това е един цялостен град с размерите на Велико Търново. След години тези деца, които са лишени от базови потребности, най-вероятно ще се трансфорат във възрастни, които са с по-ниско обучение, с по-ниски приходи, с по-лошо здраве, предуреди специалистът. Стойкова нопомни също, че тези хораще бъсат част от обществената ни и здравната ни система. Ето за какво в тези първи години има максимален смисъл да се влага, безапелационни са от фондация „ Тръст за обществена опция “.

Фондацията започва дружно с други 11 неправителствени организации акция за възстановяване на майчиното и детското здраве „ С грижа от нула до три “.

Целта е обезпечаване на повсеместен достъп до медикаменти на всички деца до 3-годишна възраст, пълноценно хранене, безвредна фамилна среда и налични процедури за издаване на персонални документи и адресна регистрация на дами и деца.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР