60-годишен юбилей чества тази година Професионалната гимназия по електротехника и

...
60-годишен юбилей чества тази година Професионалната гимназия по електротехника и
Коментари Харесай

60-годишен юбилей отбеляза сливенската гимназия по електротехника „Мария Кюри“ 

60-годишен празник празнува тази година Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Мария Склодовска Кюри “ в Сливен. Годишнината беше маркирана тържествено през днешния ден в постройката на учебното заведение. На събитието във връзка юбилея участваха сегашни и някогашни шефове, учители и възпитаници. Гости на празника бяха кметът Стефан Радев и ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев.

В приветствието си към присъстващите кметът посочи значимата роля на гимназията и приноса й за развиването на образованието в Сливен. Той акцентира, че са огромни вероятностите пред завършващите учебното заведение.

„ Гимназията по електротехника и електроника „ Мария Кюри “ е част от гръбнака на професионалното обучение в Сливен. През годините промишлеността се трансформира, цели браншове, които са били главен консуматор на фрагменти от професионалното образование, в този момент или ги няма или са мощно трансформирани, само че се появяват нови провокации. Убеден съм, че въз основата на традициите, които има тази гимназия, ще бъдете значима част от цялата инфраструктура на икономическото развиване на нашия район “, сподели кметът.

Той благодари на всички преподаватели и ръководители, които през годините са подготвяли учениците, давали са им солидна основа, мотивация и ентусиазъм. Стефан Радев акцентира, че някогашни ученици на гимназията през днешния ден са сполучливи ръководители, научни служащи, мениджъри, което е най-големият отзив за качеството на обучение, което се дава в учебното заведение.



Кметът връчи Плакет на Община Сливен на шефа Татяна Башева-Кънева във връзка 60 години от основаването на гимназията.

Тя благодари на Стефан Радев и Общината за поддръжката, както и на своите някогашни, сегашни сътрудници и възпитаници.

„ Съдбата на стотици фамилии е обвързвана с учебното заведение и те се гордеят с това. Огромно благодаря на всички учители и шефове, с които съм имала опция да работя през годините. Това са експерти, почтени и мъдри хора. Благодаря и на хилядите възпитаници, избрали да свържат ориста си с учебното заведение и са повярвали в нас. В тях вложихме най-хубавото от себе си, с цел да бъдат положителни хора и отлични експерти “, сподели Башева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР