60 00 столичани се очаква да ползват осемте станции на

...
60 00 столичани се очаква да ползват осемте станции на
Коментари Харесай

60 000 столичани ще ползват третия лъч на метрото

60 00 столичани се чака да употребяват осемте станции на третия метродиаметър, които бяха открити публично през днешния ден с водосвет. Най-късно при започване на 2021 година целият сектор ще влезе в употреба.

Днес е извънредно значим ден за София, регистрира градоначалникът Йорданка Фандъкова.

На тържествения старт участваха ръководителят на СОС Елен Герджиков, министърът на превоза Росен Желязков, изпълнителният шеф на " Метрополитен " Стоян Братоев.
 Борисов: Някой като заприказва за корупция - демонстрирам му метрото
Борисов: Някой като заприказва за корупция - демонстрирам му метрото

Премиерът горделив с най-красивото и на ниска цена метро в Европа

По думите на кмета проектите София да има три метролинии, са от преди 48 години. Затова и тази упоритост трябвало да се продължи. Метрото би трябвало да продължи да се уголемява, съгласно нея, тъй като то е най-екологичният превоз.

Йорданка Фандъкова благодари на строителите подземен, на държавното управление за оказаната финансова помощ и на софиянци за проявеното самообладание. Всички станции ще са с преградни стени, които ще се отварят при идване на влака, а задачата е да се подсигурява по-голяма сигурност за пасажерите. Нито един лев не сме получили безплатно, сподели кметът на София и регистрира, че локалното съфинансиране на метрото възлиза на четвърт милиард лв..

Шефът на Метрополитена Стоян Братоев призна, че това е бил най-тежкият сектор. По трасето се налагало да се правят изключителни действия. 210 000 пасажери на ден ще пътуват по цялата трета линия на метрото, когато тя бъде приключена.
 Пътуваме гратис по новия лъч на метрото на следващия ден
Пътуваме гратис по новия лъч на метрото на следващия ден

След 14.30 часа жителите ще могат да прегледат новите метростанции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР