6-кратният шампион на писта в група Туринг Иван Влъчков (Honda

...
6-кратният шампион на писта в група Туринг Иван Влъчков (Honda
Коментари Харесай

Влъчков представя трасето на Шипка-Дамасцена

6-кратният първенец на писта в група Туринг Иван Влъчков (Honda Civic) показва трасето на планинското съревнование „ Шипка-Дамасцена ”, с което този уикенд започва сезонът в този шампионат.
Стартът на трасето е на 7 километра след град Шипка, а финалът – на половин километър преди връх Шипка, дължината на трасето е 5,1 км, завоите са 22 – 11 леви и 11 десни, като 5 от тях са остри.
Предлагаме ви едно нанагорнище към връх Шипка с Иван Влъчков:
„ Стартирам и внимавам тъй като гумите са студени, стартирам с къса права с композиция от десен, ляв, десен, на последния би трябвало отново да съм деликатен тъй като няма сцепление. Продължавам с къса права, след нея незабавно влизам в изострен ляв завой, в който виждам да запазя скоростта оптимално за идната права, където незабавно след нея влизам в дълъг десен противоположен с огромно нанагорнище, преминаващ незабавно в бърз ляв, в който съм на цялостна газ, би трябвало да го мина допустимо най-добре, тъй като по-късно има бърз десен, който го нападам оптимално вдясно и незабавно разтварям, с цел да се приготвя за бърз ляв, в който има рисково прекъсване в завоя, с цел да се приготвя за десен, който незабавно по-късно минава в ляв дълъг, в който виждам да използваме оптимално скоростта за идната права.
„ Тази права е дълга и включва извънредно бърз десен завой, който минавам на 5-а скорост на цялостна газ и спирам интензивно за ляв бърз, като виждам да запазя скоростта, тъй като следва десен с права. Правата свършва с ляв противоположен, който отново е в нанагорнище, в което виждам да изляза оптимално чисто, с цел да се приготвя за десен, който също продължава с доста бърза права, в която има два десни завоя, през които минавам на цялостна газ и имам възприятието, че всеки миг мога да изпусна колата при над 200 км/ч.
„ Следва прекъсване до трета предавка, в което виждам на продължа напряко в идващия десен завой, а незабавно след него идва ляв. Продължавам с права с дълъг бърз ляв, в който спирам от 5-а скорост за десен с леко нанагорнище, следва права с ляв бърз, който е двоен и най-после приключва с десен бърз, където би трябвало да мина с равна газ и оптимално бързо, с цел да продължа към идващия бърз ляв, в който спирам за десен с нанагорнище и излизам на с ляв бърз и мигновено по-късно спирам оптимално леко и виждам да запазя скоростта за десния, който е и финален завой и след излизането от него е финалът. ”
Още информация за планинското съревнование „ Шипка-Дамасцена 2022 ” може да откриете на този адрес: https://hillclimbshipka.com/
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР