6 години затвор за мъж, убил 3-годишно дете в катастрофа

...
6 години затвор за мъж, убил 3-годишно дете в катастрофа
Коментари Харесай

6 години затвор за мъж, убил 3-годишно дете в катастрофа в Ботевград

6 години затвор за мъж, умъртвил 3-годишно дете в злополука в Ботевград. Осъденият Георги Георгиев е карал под въздействието на марихуана, оповестиха от пресцентъра на Върховния касационен съд (ВКС).

Делото е формирано по касационна тъжба на подсъдимия Георги Георгиев против въззивното решение, с което е доказана присъдата по на Софийския областен съд. С нея Георгиев е приет за отговорен в това, че на 18.05.2018 година към 21.45 ч. пред хранителен магазин в гр. Ботевград при ръководство на моторно транспортно средство нарушил правилото за придвижване по пътищата, визирано от Правилника за използване на Закона за придвижване по пътищата, съгласно което „ лидер, който има желание да извърши маневра, е задължен да се убеди,...че няма да заплаши останалите участници в придвижването “, като по несъобразителност предизвикал гибелта на тригодишно момиче. Деянието е осъществено след приложимост на наркотично вещество и подсъдимият е избягал от местопроизшествието. Наложено му е наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години. Лишен е и от правоуправление за 6 години. 

Първата инстанция е провела кратко правосъдно разследване, като Георги Георгиев е признал напълно обстоятелствата по обвинителния акт. Върховните съдии показват в претекстовете си, че първоинстанционният съд е извършил задължението си да се убеди, че подсъдимият е осведомен с процесуалните последствия от изказването си и че признанието се поддържа от съответно събрани доказателства, след което е одобрил единодушието да не се събират доказателства за приетите обстоятелства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР