5G мрежите ще бъдат инструмент за развитието на много други

...
5G мрежите ще бъдат инструмент за развитието на много други
Коментари Харесай

Експерти: Обществото трябва да бъде запознато от ползите на 5G мрежите

 5G мрежите ще бъдат инструмент за развиването на доста други технологии. Това няма да е мрежа, която ще ни донесе просто по-бърз интернет. Скоростта е единствено един от плюсовете, които идват с новото потомство мрежи. Това съобщи софтуерният блогър Никола Балов в подкаста Update на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елана Кирилова.

По думите на Никола Балов тези нови благоприятни условия за развиване на разнообразни сфери от нашия живот ще бъдат отключени с помощта на други фактори, като потенциала на мрежата и извънредно ниското време на забавяне на сигнала.

“Самоуправляващите се коли, които ще бъдат подкрепени от 5G технологията, са едно от по-футуристичните неща, които ми се желае да се случат ", разяснява гостът.

Според него самоуправляващите се коли са образец за технология, която ще има по-голяма добавена стойност за обществото, тъй като ще помогне за съществуването на по-малко пътнотранспортни катастрофи.

Именно 5G мрежата Никола Балов вижда като фактор за построяването на умните градове. По думите му най-голямото предизвикателство пред тях ще са техните жители.

" Ако те не са подготвени за тази технология, не я изискват и не желаят да я употребяват, нещата няма по какъв начин да се случат “, безапелационен е той, допълвайки, че обществото би трябвало да бъде осведомено с преимуществата и изгодите от тези нови софтуерни решения, които ни чакат.

Балов напомни, че въпросните решения няма да проработят незабавно с стартирането на новото потомство мобилни мрежи у нас, а ще бъдат изграждани последователно.

" Това ще бъдат процеси, които се развиват постепенно и последователно, а хората ще свикнат с този метод, по който се случва и трансформира всичко и ще го употребяват без да мислят толкоз, че става дума за 5G или каквато и да е технология, която стои зад тях “, обобщава той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР