5G може и да е бъдещето на индустрията, но до

...
5G може и да е бъдещето на индустрията, но до
Коментари Харесай

САЩ за пръв път влязоха в Топ 5 по 4G скорост

5G може и да е бъдещето на промишлеността, само че досега операторите към момента не могат да се възползват качествено даже от така наречен предварителни 5G технологии, обещаващи скорост до 2 Gbps. Ето за какво, 4G стандартът е това, по което всички в бизнеса се равняват и новата ранглиста на OpenSignal ни дава вероятност по въпроса.

Двете страни с най-хубава 4G мрежа в света са Япония и Южна Корея, само че за пръв път в историята Съединените щати най-накрая съумяват да влязат в Топ 5 на подреждането.

Когато става въпрос за междинни 4G LTE скорости обаче, светът несъмнено не се е развил доста по отношение на предния годишен доклад. Дори най-бързите LTE мрежи в страни като Сингапур, Норвегия и Холандия реализират не повече от 40-45 Mbps, а заветната цел от 50 Mbps си остава все по този начин недостижима, разясняват от OpenSignal.

Разбира се, в Съединените щати междинната скорост е доста по-ниска – единствено 16.3 Mbps – само че не би трябвало да се не помни, че територията там е доста огромна и заради това скоростите в Съединени американски щати са съвместими с тези в Русия, която има даже още по-трудна задача. Все отново, даже и това е с 25 % повече от междинните скорости в Америка при предния световен LTE доклад, тъй че прогрес има.

У нас, 4G покритието възлиза на 73.9 %, пресмята OpenSignal.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР