58% от шофьорите са на мнение, че не трябва да

...
58% от шофьорите са на мнение, че не трябва да
Коментари Харесай

Близо 90% от шофьорите се смятат за добри, но удрят по една бира

58% от водачите са на мнение, че не би трябвало да има толеранс за използването на алкохол зад кормилото, т.е. количеството алкохол в кръвта би трябвало да е 0.0 промила. Обществото и водачите са готови за нещо сходно. Данните показа Юлиан Добрев, маркетолог и шеф на шеф " Анализи " от BluePoint по време на откриването на акцията " Каменица " АД " Алкохолът е неприятен водач. Бъди водач за образец ". Проучването е направено с хора, които имат шофьорски книжки.

Почти всеки втори е осведомен с правилото, че при 0.5 промила в кръвта има опция да кара след използването на алкохол. Всеки четвърти е на мнение, че Законът за придвижване по пътищата не разрешава да се кара след по-голямата приложимост на алкохол.

За аргументите за злополуките

90.2% считат, че е поради нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата. 83.8% са на мнение, че използването на алкохол води до настъпване на злополуките.

73.2 са на мнение, че злополуките настъпват поради манталитетът на хората. 65.8% заявява, че злополуките идват поради неприятните пътища, 50.1% пък означават, че е непълен контролът върху приемането на удостоверение за ръководство на МПС.

Разбиранията за водач за образец

43.5% от запитаните означават, че това е водач, който съблюдава разпоредбите за придвижване.

18.4% считат, че това би трябвало е водач, който няма произшествие, 14.7% считат, че водачът за образец би трябвало да е търпелив, а 10.1% - спокоен.

Припознаване като водач за образец

89.2% от водачите споделят, че са водачи за образец.Около 10.8% от водачите не се самоопределят като водачи за образец.

За опит с водач, употребявал алкохол

Всеки четвърти споделя, че под някаква форма е бил с водач под въздействието на алкохол.

74.4% от запитаните дават отговор, че не са карали под въздействието на алкохол нито един път

Близо 6% от водачите са споделили, че са били над позволения допуск от 0.5 промила и са се качили сред 3-5 пъти да карат.

Познати с отнета брошура

57% от запитаните настояват, че нямат такива познати с отнета шофьорска брошура, 19.2% пък означават, че имат няколко познати с отнети шофьорски книжки.

23.8% от запитаните водачи имат по един прочут с отнета шофьорска брошура.

За държанието на водачите при излизане на открито с колата

Близо 80% от интервюираните водачи споделят, че не потеглят с колата, 12% са с дежурен водач, 3% употребяват услугите на Drink & Drive.

Консумация на алкохол при шофиране

20% споделят, че няма да използват алкохол, до момента в който с колата., Всеки пети пък е на мнение, че щом има действителен допуск да се кара след приложимост на алкохол, значи ще се включи.

Предпочитано пиво

Голям % от водачите се насочват към безалкохолните питиета (66.1%), само че всеки пети удря по една бира (20.6%).

Заключение: 90% от българите се дефинират като водачи за образец, 84% са безапелационни, че използването на алкохол е водеща причина за случаите по пътищата, 58% от половината българи считат, че не би трябвало да има възможно количество за използването на алкохол зад кормилото - т.е. промилът да бъде 0.0 и 41% споделят мнение, че пият безалкохолна бира, когато излязат с колата на открито.

Изпълнителният шеф на " Каменица " АД Владан Матич добави, че от компанията 15 години интензивно повдигат въпроса за виновното шофиране на пътя. С акцията се цели да се способства за намаляването на пътните катастрофи след използването на алкохол, изясни той и добави, че акцията освен обръща внимание на тематиката за пътната сигурност, само че дава и действителни решения за оправянето с проблемите.

Матич е сигурен, че от ден на ден хора ще стигнат до посланието на " Каменица " АД - " Алкохолът е неприятен водач. Бъди водач за образец ".

Радостина Хаджийска, шеф " Правни въпроси " в " Каменица " АД уточни, че акцията се е трансформирала освен в най-дългосрочната и устойчива акция, само че и се е трансформирала в самодейност, която е най-разпознаваема в обществото. Компанията ще направи изследване, разширение на партньорката си мрежа, ще създадат най-разнообразно безалкохолно портфолио и уеб платформа за поощряване сигурността на придвижването на пътя.

Тя прикани хората да съблюдават посланието на " Каменица " АД - " Алкохолът е неприятен водач. Бъди водач за образец ".

По време на акцията бе демонстрирана и неповторима VR симулация на ръководство на спортен автомобил или болид.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР