58-годишна украинска бежанка, пристигнала у нас през септември и избира

...
58-годишна украинска бежанка, пристигнала у нас през септември и избира
Коментари Харесай

58-годишна украинка се очаква да роди утре в Бургас

58-годишна украинска бежанка, пристигнала у нас през септември и избира да роди втората си щерка у нас. Балерината Валерия Яротская избягала от войната, с цел да обезпечи успокоение на себе си и бъдещото си дете, което ще се появи на бял свят на следващия ден в бургаска болница.

Яротская описа за предизвикването на 58 години да напуснеш страната си и да родиш и отгледаш сама детето си в непозната страна, предава NOVA.

Валерия пристигнала от Киев през септември. Вече знаела, че е бременна във втория месец, а войната я принудила да търси успокоение. Тя е някогашна балерина. След приключването на кариерата си и до началото на войната, работила в балетна школа, с цел да съобщи на подрастващите гении своите умения. В Киев оставила огромната си щерка - на 25 години, писателка. Второто си дете ще роди в България.

“Аз доста обичам България, доста обичам Черно море. Много обичам хората, с които имах щастието да се срещна - българи и освен българи ", споделя Яротская. 

През всичките 7 месеца у нас, 58 - годишната бежанка е била под строго лекарство наблюдаване. Разказва, че се усеща прелестно. По думите й за това, да бъдеш майка няма възраст.

“Когато вземах огромната си щерка от родилния дом преди 25 години, си споделих, че желая второ дете. И ето, 25 години бях в очакване на второто си дете, втората си щерка и по тази причина детето ми е доста, доста мечтано. Не смятам, че има ранни или късни деца. Аз мисля, че всяко дете идва тогава, когато му пристигна времето да види този свят и да се срещне със своята майка ", добавя балерината. 

Сега е безапелационна, че ще даде цялата обич на щерка си, която би трябвало да се появи на бял свят на следващия ден. А името, което е избрала за нея е натоварено със знаци. 

“Аз ще я нарека на скъпата си майка, която към този момент е починала. Ще бъде Виктория. Като Победа. Мисля, че в края на тази година най-сетне моята страна ще победи в тази ужасна война ", добавя Яротская.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР