57-годишната Румяна Пенкина е починалата след ваксинация жена от село

...
57-годишната Румяна Пенкина е починалата след ваксинация жена от село
Коментари Харесай

Румяна Пенкина е починалата след ваксинация с Астра Зенека, проговори и лекарката, която я е имунизирала

57-годишната Румяна Пенкина е умрялата след имунизация жена от село Йоаким Груево , съобщи кметът на селото Наум Нихтянов. По думите му дамата е била очевидно физически здрава, витална и работоспособна. Живеела е на фамилни начала с животновъд от селото, навръх улицата на кмета.

" Възпитани и работливи хора ", добави кметът. Нихтянов няма информация какъв брой хора от селото са се ваксинирали до в този момент, само че твърди, че не са доста.

Той допуска, че гибелта на дамата ще стресне останалите от селото, които желаят да се имунизират.

За Българска национална телевизия персоналният кардиолог на умрялата пациентка съобщи, че са спазени всички наложителни процедури преди имунизация та. Направен е и обширен обзор на дамата, съгласно който е нямало заплаха да бъде имунизирана.

Д-р Ганчевска удостовери, че пациентката е била с няколко болести. Поставената ваксина не е от партидата, поради която няколко европейски страни прекратиха имунизация та с " Астра Зенека ".

" Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат имунизирани, имаше предпочитание дамата, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви недоволства и беше имунизирана.

" С доста болести - да, тя ми е пациентка от няколко години, само че аз нямам право да ви давам информация за здравословното ѝ положение. Ако имаше заплаха и в случай че съм предполагала, че има и най-малка заплаха, аз нямаше да я имунизирам ", съобщи кадриологът доктор Мария Ганчевска.



Д-р Ганчевска
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР